-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 07

Politologas Lauras Bielinis: Kristinos Brazauskienės vadovaujama Prezidento sąjunga – gera proga humoro mėgėjams pasijuokti

Savo gyvavimą skambiais populistiniais pareiškimais šeštadienį Kaune pradėjusi Lietuvos prezidento sąjunga (LPS), susikūrusi ant ties politinės mirties slenksčio atsidūrusios Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) pagrindo, ekspertų nėra vertinama rimtai, greičiau atvirkščiai – kaip proga humoro mėgėjams skaniai pasijuokti.
Lauras Bielinis
Lauras Bielinis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Politologas Lauras Bielinis 15min.lt sakė, kad naujas politinis junginys neturės didelės įtakos šalies politiniam gyvenimui. Specialisto įsitikinimu, nei LPS pirmininke išrinkta Kristina Brazauskienė, nei buvęs LLS pirmininkas Vytautas Šustauskas neturi politiniams lyderiams būtinų savybių.

– Kaip vertinate LPS įkūrimą? Ji bus reikšminga ir pastebima Lietuvos politiniame gyvenime, ar tai – tiesiog trumpalaikis šurmulys, galimybė gauti dėmesio?

– Šitas junginys neturės didelės reikšmės politinei sistemai. Man atrodo, kad greičiau turėsime progos pasijuokti iš šios partijos. Ji ne rimta politinė jėga, kuri galėtų deleguoti ką nors produktyvaus.

Galų gale ir abu jos lyderiai – tiek K.Brazauskienė, tiek V.Šustauskas, kuris, matyt, antruoju numeriu bus, per savo politinę karjerą neparodė kokių nors išskirtinių savybių. Juos labiau matėme kaip skandalo dalyvius, kaip nesusitvardančius ir kategoriškus kalbėtojus.  Todėl tikėtis kažko rimto – būtų tiesiog naivu. Nemanau, kad jie laimės ir rinkimus į Seimą.

– |Ar valdžia nusivylę žmonės per kitąmet vyksiančius Seimo rinkimus negali jau kelintą kartą užlipti ant to paties grėblio ir balsus atiduoti K.Brazauskienės ir V.Šustausko tandemui?

– Gali atsirasti tokių, kurie patikės garsiais šūkiais. Nieko nepadarysi. Tokių žmonių visada yra. Bet aš nemanau, kad jų bus labai daug. V.Šustauskas jau ne vieną kartą turėjo progą pasitikrinti savo galimybes, todėl jas puikiai pats žino. Nemanau, kad ir K.Brazauskienė pakeis situaciją.

– Ar gali būti įtarimų, kad kažkas slepiasi už šito naujo politinio darinio nugaros, turėdamas savų tikslų, interesų?

– Būtų labai logiška taip manyti. Bet tai turi būti įrodyta faktais. Manyčiau, kad jeigu ir nėra tikslingo plano, daug kas galės pasinaudoti šiais, sakyčiau, naiviais politikais tam, kad pasiekti savų, ne visada sąžiningų, tikslų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius