-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 01 22

Populiarus gėjų klubas bijo iškeldinimo: pastatas virto daugiabučiu, kaimynai pyksta dėl garso

Populiarus gėjų klubas „SOHO“ atsidūrė situacijoje, kuri gali baigtis nemalonumais arba net ir išsikėlimu. Kaip sako klubo vadovas, „SOHO“ Švitrigailos g. Vilniuje veikia nuo 2008 m., tačiau prieš kelerius metus pasikeitė šio pastato paskirtis – iš administracinio ji pakeista į gyvenamąją, tad dabar čia yra gyventojų. Tai jis sako jau pajutęs, nes kaimynai pasikvietė pasikalbėti dėl triukšmo.
„SOHO“ klubas Vilniuje
„SOHO“ klubas Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šis klubas, kaip rašoma jo interneto puslapyje, didžiuojasi galėdamas vadintis „populiariausiu, nuo 2007 m. veikiančiu, gėjų klubu Lietuvoje“. Kartą, pačioje veiklos pradžioje, jau kraustęsi iš vienų patalpų į kitas dėl skundų, kad triukšminga, bei homofobiškų išpuolių, dabar klubo vadovai vėl baiminasi panašaus likimo.

Teismų sprendimai nepalankūs

Ši istorija jau nagrinėta ir dviejų instancijų teismuose, tačiau bent kol kas tiek UAB „Tysart“, kuri yra klubo savininkė, tiek ir kitai bendrovei „Domukas“, šiame pastate turinčiai kavinę, teisėjų išvados nebuvo palankios ir baigėsi nemažomis išlaidomis.

Vilniaus miesto apylinkės teismas 2021 m. rugpjūčio 31 d. sprendimu ieškinį atmetė. Vilniaus apygardos teismas atmetė ir apeliacinį šių dviejų bendrovių skundą, palikdamas nepakeistą Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimą.

Kaip rašoma Vilniaus apygardos teismo nutartyje, minėtos bendrovės (ieškovės) kreipėsi į teismą su patikslintu ieškiniu, prašydamos:

  • „panaikinti Vilniaus miesto savivaldybės administracijos 2019 m. balandį išduotą statybą leidžiantį dokumentą;
  • panaikinti atsakovės UAB „Tavela“ 2019-04-15 surašytos deklaracijos apie statybos užbaigimą/paskirties keitimą Nr. 1 galiojimą;
  • panaikinti atsakovės Vilniaus miesto savivaldybės administracijos 2019-05-03 pažymą apie naujai suformuotų nekilnojamojo turto kadastro duomenų objektų (patalpų) galimybę naudoti pagal paskirtį;
  • pripažinti atsakovės UAB „Tavela“ atliktus statybos darbus (durų tipo angų iškirtimą laikančiosiose sienose ir vandentiekio bei nuotekų šalinimų sistemų pertvarkymą) neteisėtais“ ir t.t.

Ieškinyje buvo nurodyta, kad UAB „Tysart“ yra naktinio klubo „SOHO“, įsikūrusio administraciniame pastate Švitrigailos g. 7, Vilniuje, esančiose patalpose, savininkė. Naktinis klubas šiose patalpose veikia nuo 2008 m. UAB „Domukas“ priklauso pastate esančios patalpos, kuriose nuo 1993 m. veikia kavinė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„SOHO“ klubas Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„SOHO“ klubas Vilniuje

Atsirado 13 butų

„Ieškovių teigimu, iki ginčijamo statybos leidimo išdavimo visos pastate esančios patalpos buvo administracinės paskirties, jose buvo suformuotas 51 turtinis vienetas. 2018-11-14 pastato antrame aukšte esančias administracinės paskirties patalpas įsigijo atsakovė UAB „Tavela“, kuri gavusi statybos leidimą, pakeitė patalpų paskirtį iš administracinės į gyvenamąją bei įrengė 13 atskirų butų bei juos įregistravo Nekilnojamojo turto registre kaip naujus turtinius vienetus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius