Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 17

Prastas oras sumažino istorinio bėgimo dalyvių skaičių (papildyta gegužės 18 d.)

Lietingą antradienio vakarą Kaune įvykęs pirmasis istorinis bėgimas miesto gatvėmis sutraukė mažiau dalyvių nei tikėjosi organizatoriai.
Renginio akimirkos
Bėgikai rinkosi Prezidentūros kiemelyje. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Laukėme kokių 50-60 dalyvių. Bet, matyt, oras pakišo koją. Iš anksto užsiregistravo 15 žmonių. Iki paties renginio – dar keletas“, – pasakojo viena iš organizatorių, Istorinės LR prezidentūros muziejininkė Justina Minelgaitė.

19 val. prasidėjęs bėgimas buvo skirtas dviems progoms: bėgikai – mėgėjai ir profesionalai – taip pagerbė 1938 metais Kaune įvykusios pirmosios Lietuvos tautinės olimpiados dalyvius, taip pat šis renginys davė pradžią visą vasarą kauniečius ir miesto svečius džiuginsiančiai parodai „Olimpinis Kaunas: ietuvos tautinė olimpiada 1938 m.“

Bėgimo, kurio moto „Ir stok už garbę Lietuvos!“, dalyviai bėgo centrinėmis Kauno miesto gatvėmis ir finišavo taip pat Istorinėje prezidentūroje, kur buvo apdovanoti.

Tarp dalyvių buvo ir Jonas Vilčinskas, kurio tėvas dalyvavo 1938 metų tautinėje olimpiadoje ir sunkumų kilnojimo rungtyje pelnė auksą. Po metų, 1939-aisiais, gimęs jo sūnus Jonas taip pat sportininkas, tik pasirinkęs kitą sritį – bėgimą.

Pirmą kartą po pertraukos surengtas bėgimas Kauno gatvėmis nebus paskutinis. Organizatoriai planuoja jį rengti kasmet.

Papildyta gegužės 18 dieną. Susumavus visus varžybų rezultatus, paaiškėjo, kad 5 km ilgio distanciją įveikė net 86 bėgikai iš Kauno, Vilniaus, Jonavos, Kėdainių, Druskininkų, Prienų, Kaišiadorių, Girionių, Kačerginės ir Kauno rajono. Visi bėgikai sėkmingai įveikė distanciją, o finišuojant jų laukė susirinkę aistruoliai, kuriems nuotaiką skaidrino VDU Muzikos akademijos pučiamųjų orkestras. Jauniausią ir vyriausią varžybų dalyvius apdovanojo Prezidentas Valdas Adamkus ir LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas, prizininkams taures įteikė Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis.

 

Vyriausias varžybų dalyvis buvo 79 metų amžiaus Matas Ankudavičius, kuris distanciją įveikė per 46:42 min. Jauniausias varžybų dalyvis buvo vos 6 metų amžiaus Herkus Senkus. Jis distanciją įveikė per 38:32 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius