-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 20

Praūžus škvalui elektros dar neturi 5,9 tūkst. vartotojų

Pirmadienio rytą be elektros dar buvo likę apie 5,9 tūkst. vartotojų, skelbia dujų ir elektros skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“.
Išvirtęs medis
Išvirtęs medis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pirmadienį, 7 val. duomenimis, Kauno regione elektros tiekimas buvo sutrikdytas 3 tūkst., Alytaus regione – 2 tūkst., Vilniaus regione – 550 klientų. Kituose regionuose likę pavieniai gedimų atvejai.

Įmonė teigia tęsianti penktadienio vakarą ir naktį siautusio škvalo padarinių likvidavimą. ESO per šeštadienį pašalino didžiąją dalį elektros tiekimo sutrikimų, kai dėl gamtos stichijos be elektros buvo likę apie 60 tūkst. bendrovės klientų.

Penktadienio vakarą gamtos stichija daugiausia žalos padarė Alytaus, Kauno, Vilniaus, Panevėžio ir Utenos regionams. Vėliau – naktį iš penktadienio į šeštadienį – gamtos stichija smogė Klaipėdos ir Šiaulių regionams.

Bendrovės teigimu, škvalo padarinių likvidavimą apsunkina sudėtingi gedimai: dalyje linijų fiksuojama po kelis gedimus, taip pat buvo atvejų, kai teko keisti gūsingo vėjo nulaužtas atramas. Gedimų šalinimo laikui turi įtakos ir tai, jog kai kuriais atvejais operatyvinės komandos važiuodamos šalinti gedimų susiduria su ant kelio nuverstais medžiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius