-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 15

Pravieniškių kolonija turi trečią laikiną vadovą per mėnesį

Nuo buvusio ilgamečio Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijos direktoriaus Virginijaus Ceslevičiaus atsistatydinimo praėjo vos mėnuo, o ši įstaiga jau turi trečią laikinąjį vadovą.
Pravieniškės0019
Pravieniškės

V.Ceslevičių nuo pareigų teisingumo ministrė Milda Vainiutė nušalino šiemet lapkričio 8 dieną – netrukus po to, kai buvo paskelbtos preliminarios Teisingumo ministerijos atlikto įkalinimo įstaigos veiklos audito išvados. Jose nustatyta, kad įstaiga galėjo padaryti apie 700 tūkst. eurų žalos valstybei.

Lapkričio 14-ąją V.Ceslevičius nutarė su nušalinimu nesutikti ir atsistatydinti iš pareigų pats.

Aš nusprendžiau pailsėti ir paprašiau ministrės, kad mane paleistų iš Pravieniškių, – sakė Č.Jocius.

Tuomet laikinuoju įstaigos vadovu tapo buvęs V.Ceslevičiaus pavaduotojas Arvydas Stankevičius.

Tačiau jis laikinuoju įstaigos vadovu padirbo vos vieną dieną. Tuomet į šias pareigas buvo paskirtas iki tol ministrės pavedimu laikinai Kalėjimų departamente dirbęs ir Kauno tardymo izoliatoriui vadovavęs Vilniaus pataisos namų direktoriaus pavaduotojas Česlovas Jocius.

Šis Pravieniškių pataisos namams vadovavo vos dvi savaites. Gruodžio 1-ąją Č.Jocius ministrės paprašė būti perkeliamas atgal į pareigas Vilniaus pataisos namuose ir šiuo metu atostogauja. Tai 15min patvirtino pats Č.Jocius.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilniaus pataisos namų direktoriaus pavaduotojas Česlovas Jocius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilniaus pataisos namų direktoriaus pavaduotojas Česlovas Jocius

Tiesa, jis nekomentuoja, ar jo sprendimas pasitraukti iš laikinojo Pravieniškių kolonijos vadovo posto yra susijęs su faktu, kad jis lapkričio 24 dieną nelaimėjo Kalėjimų departamento direktoriaus konkurso.

Č.Jocius tikina tiesiog norėjęs pailsėti.

„Tai susiję su nauju statutu, nes jam įsigaliojus reikėjo iš naujo duoti sutikimus dirbti pareigose, į kurias buvome perkelti. Aš tokio sutikimo nedaviau. Aš nusprendžiau pailsėti ir paprašiau ministrės, kad mane paleistų iš Pravieniškių. Ministrė sutiko. Tai aš grįžau į pagrindinę darbovietę – Vilniaus pataisos namus. Šiuo metu atostogauju, nes šiemet dar nebuvau buvęs atostogų. Galbūt dar grįšiu pailsėjęs po atostogų“, – teigė Č.Jocius.

Pasveiko tada, kai reikėjo?

Po Č.Jociaus pasitraukimo, Pravieniškių pataisos namams – atvirajai kolonijai vadovauja buvęs V.Ceslevičiaus pavaduotojas Dainius Sušinskas.

Vos pataisos namų vadovu tapo jis, iškart į darbą grįžo ir pavaduotojas Raimundas Grabliauskas, kuris buvo susirgęs tą pačią dieną, kai, 15min žiniomis, sulaukė Č.Jociaus pasiūlymo išeiti iš darbo savo noru.

„Jis pasveiko po dviejų dienų, kai aš išėjau. Galima žmogiškai pagalvoti, kaip ten buvo iš tikrųjų“, – kalbėjo Č.Jocius.

Naujasis laikinasis pataisos namų vadovas D.Sušinskas sako, kad kol kas R.Grabauskui neturi jokių priekaištų. Esą vis dar laukiama Teisingumo ministerijos audito išvadų. Tuomet greičiausiai bus pradedami tarnybiniai patikrinimai dėl kelių įstaigos darbuotojų, o taip pat ir R.Grabausko, veiklos.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Virginijus Ceslevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Virginijus Ceslevičius

„Matysime, kas bus surašyta pažymoje, matyt, bus atliekami tarnybiniai patikrinimai, vertinama situacija ir tada bus priimti sprendimai. Šiuo metu jis dirba, pasveikęs ir neturiu pagrindo kol kas kažko sakyti, nes nevertinti jo ar nusižengimai, ar kažkokie kiti dalykai“, – kalbėjo jis.

Paprašytas patikslinti, ar R.Grabliauskas iš tikrųjų pasveiko praėjus dviem dienoms po Č.Jociaus pasitraukimo, naujasis Pravieniškių laikinas vadovas nedetalizavo. Anot jo, tai klausimas pačiam R.Grabliauskui.

„Negaliu atsakyti už jį. Manau, kad jo telefonas veikia“, – sakė jis.

Tačiau tarnybiniu telefonu su R.Grabliausku 15min susisiekti nepavyko. Ketvirtadienį niekas juo neatsiliepė.

Teisingumo ministerija galutines Pravieniškių pataisos namuose atlikto audito išvadas turėtų pateikti dar šiemet. Į jas bus įtraukta ir daugiau medžiagos, gautos iš Seimo kontrolierių tarnybos.

Naujasis laikinas Pravieniškių kolonijos vadovas D.Sušinskas įstaigoje dirba nuo 2013-ųjų metų. Prieš tai jis dirbo Alytaus pataisos namuose.

15min žiniomis, D.Sušinsko pavardė Teisingumo ministerijos audite neminima.

D.Sušinskas tikino sutikęs laikinai vadovauti pataisos namams, nes kažkam sunkioje situacijoje reikia prisiimti atsakomybę. Jis neatsakė, ar bandytų dalyvauti konkurse ir tapti nuolatiniu įstaigos vadovu, kai jis bus skelbiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius