-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 28

Premjeras Andrius Kubilius tvirtina iš Dainiaus Kreivio gavęs pažymą apie spaudimą

Šalies premjeras Andrius Kubilius patvirtino sulaukęs slaptos pažymos iš ūkio ministro Dainiaus Kreivio apie spaudimą, susijusį su viešaisiais pirkimais. Vyriausybės vadovas gautos informacijos iš ministro išsamiau nekomentuoja, tačiau pažymi, kad joje atskleidžiama „šokiruojanti“ informacija.
Dainius Kreivys ir Andrius Kubilius
Dainius Kreivys ir Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Savaitgalį gavau ministro pažymą apie žiniasklaidoje minėtus spaudimo atvejus, susijusius su viešaisiais pirkimais. Turiu pasakyti, kad reikės skirti daugiau laiko tam, kad detaliau susipažinčiau su pažyma. Turiu konstatuoti, kad pažymoje yra aprašyti labai konkretūs dalykai, žinomi reiškiniai, prie kurių anksčiau buvo įprasta ir kai kam vis dar nesinori atsisakyti tokiu veikimo būdų“, – pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė A.Kubilius.

„Kai kurie aprašyti dalykai yra šokiruojantys ir keliantys nerimą, aš apie tai buvau informuotas ir anksčiau“, – pridūrė A.Kubilius.

A.Kubilius sakė, kad partija, prieš apsispręsdama dėl D.Kreivio ateities, turės įvertinti ir pažymoje nurodytas aplinkybes. Tačiau jis neprognozavo, kada gali būti priimtas sprendimas.

„Partija turi žinoti ne tik, kaip Dainius Kreivys atsiribojo nuo savo buvusio verslo, ar viską padarė teisingai ir tiksliai ar kažką reikia taisyti, bet ir turi žinoti, su kuo ministras susidūrė, skaidrindamas viešuosius pirkimus“, – kalbėjo A.Kubilius.

Pats D.Kreivys žurnalistams nieko nekomentavo.

Tačiau 15min.lt primena, kad dienraščiui „15 minučių“ ūkio ministras pranešė perdavęs Vyriausybės vadovui pažymą apie korupcinius interesus ir spaudimą.

„Palik ramybėje šitą pirkimą ir galėsi bet kuriame salone išsirinkti bet kokį automobilį. Domina namas? Sakyk tik, kur. Sakė: smarkiai pulsi – susikulsi! Kai kurie atvejai iš tiesų gali būti laikomi kriminalinio pobūdžio grasinimais. Ir man, ir Viešųjų pirkimų tarnybos direktoriui Žydrūnui Plytnikui buvo siūlomi ne tik namai, automobiliai, bet ir šimtatūkstantinės sumos. Tokių pasiūlymų būdavo ne vienas“, – interviu „15 minučių“ kalbėjo D.Kreivys.

„Būdavo, kad tiesiog prie namų sėdėdavo su vokais. Visi šie dalykai sugulė į pažymą“, – pridūrė jis.

Jis teigė pavardžių dar negalintis sakyti: „Tai asmenys, kurie buvo įpratę pelnytis iš viešųjų pirkimų sistemos neskaidrumo. Tie žmonės, be abejo, yra visuomenėje žinomi. Pasakysiu, kad jie nebūtinai politikai“.

„Jų yra iki dešimties. Ne vienas ir ne du, ir ne dešimtimis“, – sakė ūkio ministras.

Pažymoje, jo teigimu, minimi viešieji pirkimai, sulaukę daugiausia visuomenės ir politikų dėmesio, pavyzdžiui, „Vilniaus vandenų“, Valdovų rūmų projektai.

„Mes neginame sutarties su Panevėžio statybos trestu. Mes tik norime, kad Valdovų rūmai būtų baigti. Tai net ne noras, o būtinybė valstybei. Ieškosime sprendimų, kaip baigti šį objektą. Ne kaip pratęsti sutartį su Panevėžio statybos trestu, o kaip užbaigti objektą“, – sakė D.Kreivys.

Anot D.Kreivio, daug ginčų sukėlė ir Aplinkos ministerijos daugiabučių renovacijos viešinimo konkursas.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė anksčiau pareiškė nepasitikinti D.Kreiviu. Ji tokią poziciją išsakė viešojoje erdvėje iškilus abejonėms, jog D.Kreivys supainiojo viešuosius ir privačius interesus skirstydamas Europos Sąjungos (ES) paramą.

Tuo tarpu D.Kreivys kartoja šiuo metu veikiančių įstatymų nepažeidęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius