-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 01

Premjeras pažadėjo: priedus prie algų gaus ir tie medikai, kurie kovoja su COVID-19, ir kiti

Premjeras Saulius Skvernelis Seimo elgesį atmetant pataisas, dėl kurių karantino metu dirbantys medikai gautų priedus, sieja su populizmu. Jis reiškia viltį, kad antradienį pataisos visgi bus priimtos, ir žada, kad visi karantino metu dirbantys medikai gaus 15 proc. didesnį darbo užmokestį, o tie, kurie dirba koronaviruso židiniuose, 50–100 proc. didesnes algas.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Norisi pakviesti visus dirbti sutelktai, labai atsakingai. Matome, tikrai to populizmo protrūkių yra, ir tai, kas vyko vakar Seime, nepuošia mūsų visos politinės sistemos. Tikiuosi, kad tai laikina ir antradienį sprendimai bus padaryti“, – trečiadienį spaudos konferencijos metu po Vyriausybės posėdžio teigė S.Skvernelis.

„Aš manau, kad antradienį susirinkęs Seimas tikrai susitelks, bus pakankamas žmonių skaičius.

Aš manau, kad mes rasime bendrus sprendimus su opozicijos atstovais, kurie tikrai nori racionalinių, pamatuotų ir atsakingų sprendimų, ir bus priimti tie projektai.

Pirmiausia, tai, kas susiję su medikų atlyginimu – visiems medikams 15 proc., ir tiems, kas dirba židiniuose, tiesiogiai betarpiškai kovoja su pandemija, nuo 50 iki 100 proc. atlyginimų galimybes padidinti“, – pasiūlymą pristatė premjeras.

Paklaustas, kiek priedai medikams kainuos valstybei, S.Skvernelis tikslios sumos neįvardijo, tačiau patikino, kad „finansinio klausimo čia nėra“.

„Tai nėra su biudžetu susiję klausimai. Mes tikrai turime sukaupę pakankamą Privalomojo sveikatos draudimo fondą, kalbant apie atlyginimų padidinimą. Juo labiau, kad turime ir kitus rezervus“, – dėstė ministras pirmininkas.

Jis tik akcentavo, kad viršutinė algos didinimo riba yra 100 proc. mėnesio darbo užmokesčio dydžio, ir jei Seimas pataisas priims, medikai didesnių algų galės tikėtis už visą karantino laikotarpį. Jo pradžia – kovo 16-oji, pabaiga planuojama balandžio 13 dieną.

Antradienį Seimas valdančiųjų iniciatyva ketino karantino metu pavojingomis sąlygomis dirbantiems medikams darbo užmokestį padidinti nuo 50 iki 100 procentų. Tačiau posėdžio metu pataisos, pasiūlius opozicijai, pakito – 50 proc. priedus nutarta mokėti visiems šalies sveikatos priežiūros darbuotojams, o dirbantiems židiniuose – nuo 100 iki 150 procentų.

Galutinis balsavimas dėl pataisų žlugo – valdantieji jame nesiregistravo, teigdami, kad biudžetas gali nepakelti tokio algų kėlimo visiems medikams. Įstatymas liko nepriimtas.

S.Skvernelis opozicijos siūlymą pavadino populistiniu, neracionaliu ir finansiškai nepagrįstu.

Valdantieji trečiadienį pateikė naują siūlymą didinti koronaviruso židiniuose dirbančių medikų algas. Seimo Sveikatos reikalų komiteto vadovė „valstietė“ Asta Kubilienė bei jos frakcijos kolega Darius Kaminskas registravo pataisą, kad ypač pavojingų užkrečiamųjų ligų židiniuose dirbantiems medikams atlyginimų koeficientai būtų didinami nuo 60 iki 100 procentų.

Pataisas tikimasi priimti kitą savaitę, antradienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius