-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 09

Premjeras penktadienį laukia Teisingumo ministerijos atsakymo dėl situacijos Kalėjimų departamente

Premjeras Saulius Skvernelis sako jau penktadienį laukiantis pirmųjų Teisingumo ministerijos atsakymų dėl situacijos Kalėjimų departamente.
Kalėjimo tvora
Kalėjimo tvora / 123rf.com nuotr.

„Nei galiu pasitikėti, nei nepasitikėti. Tai yra teisingumo ministrės atsakomybės sritis, ji tiesioginė vadovė. Šiandieną laukiu atsakymo dėl to, kas vyksta Kalėjimų departamente ir kai bus išvados, tada galėsime įvertinti“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė S.Skvernelis, paklaustas, ar pasitiki Kalėjimų departamento vadovybe.

Premjero teigimu, yra iškelti pakankamai svarūs įtarimai dėl procesų, vykstančių Kalėjimų departamente.

„Juo labiau, kad šis departamentas, jo kuravimo, atsakomybės sritis susijusi su pakankamai jautria sistema, tai yra įkalinimo įstaigomis, jų veikla ir tam tikra subkultūra, kuri ten egzistuoja. Tai problemų su bausmių vykdymo sistema mes turime tikrai nemažai“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

Anot S.Skvernelio, Kauno tardymo izoliatoriaus finansininkės Rasos Kazėnienės paviešinta informacija apie galimus pažeidimus šioje įstaigoje visuomenei signalizuoja apie jau ne kartą girdėtus dalykus – galimas nepotizmo apraiškas, neskaidrius viešuosius pirkimus, fiktyvius įdarbinimus.

„Faktas yra tik tas, ar yra nusiteikimas ir noras atitinkamos srities vadovo, ministro tvarkyti situaciją, ar jos nematyti“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) sprendimą nepradėti tyrimo pagal Kauno tardymo izoliatoriaus darbuotojos skundą premjeras teigė suprantantis, nes STT turi turėti savo tyrimų prioritetus.

„Kita problema – mes neturime mechanizmo tirti efektyviai smulkiąją korupciją, kuri irgi labai svarbi“, – sakė S.Skvernelis.

Generalinė prokuratūra antradienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo pareigų neatlikimo ir piktnaudžiavimo tarnyba Kauno tardymo izoliatoriuje.

Teisingumo ministrė Milda Vainiutė šią savaitę žada priimti sprendimą dėl Kalėjimų departamento ir Kauno tardymo izoliatoriaus vadovų Živilės Mikėnaitės ir Edvardo Kviatkausko nušalinimo nuo pareigų, kol vyksta tarnybinis patikrinimas jų atžvilgiu.

Situaciją Kauno tardymo izoliatoriuje taip pat tiria Viešųjų pirkimų tarnyba, Valstybės kontrolė bei Vyriausioji tarnybinės etikos komisija. Jos nagrinėja ikiteisminį tyrimą atsisakiusios pradėti STT pateiktą informaciją. Pati buvo STT atsisakiusi pradėti ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo Kauno tardymo izoliatoriuje pagal jo darbuotojos, Buhalterinės apskaitos skyriaus viršininkės R.Kazėnienės pareiškimą.

Pranešėja skunde STT, be kitų dalykų, nurodė, kad Kauno tardymo izoliatoriuje pirties vedėja vadovauja pirčiai, kurios nėra, paslaugos ir prekės gali būti perkamos iš įmonių, galbūt susijusių su izoliatoriaus darbuotojais, o kai kurios prekės galėjo būti įsigyjamos už kelis ar keliolika kartų didesnę nei rinkos kainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius