Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 09 25

Premjeras: Seimo tyrimas dėl politikų ir verslininkų ryšių bus, jam turi vadovauti V.Bakas

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pirmadienį pareiškė neatsisakantis idėjos Seime nagrinėti galbūt neskaidrius politikų ryšius su interesų grupėmis ir tvirtino, jog tą nagrinėsiančiai komisijai galėtų vadovauti Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas.
Vytautas Bakas
Vytautas Bakas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Paprašytas atsakyti į prezidentės Dalios Grybauskaitės kritiką dėl šios iniciatyvos, premjeras atsakė: „Gal kas nors ko nors bijo? Ne, neatsitraukiame.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

Jis pabrėžė, kad parlamentinis tyrimas nedubliuos teisėsaugos darbo.

„Mes neturime jokio net tikslo, jokių abejonių teisėsauga. Atvirkščiai, mūsų palaikymas teisėsaugai, ypatingai politinės korupcijos bylose yra besąlygiškas. (...) Mes kalbame apie šiek tiek kitus dalykus, apie procesus, kuriems daryta įtaka mūsų visų žmonių politiniame gyvenime“, – teigė S.Skvernelis.

„Komisijos tikslas nėra nei persekioti ką nors, nei bausti ar vykdyti kokias nors teisėsaugos funkcijas apskritai. Tiesiog reikia atskleisti visuomenei, kas vyko mūsų politiniame gyvenime keletą dešimtmečių“, – pridūrė jis.

Premjero manymu, vadovauti šiam parlamentiniam tyrimui „šiandien tikrai yra subrendęs“ V.Bakas. Anot ministro pirmininko, jis artimiausiu metu turėtų registruoti projektą dėl tyrimo komisijos sudarymo.

Tuo metu Lietuvos socialdemokratų pirmininkas Gintautas Paluckas pirmadienį pareiškė abejonių dėl tokio tyrimo.

„Paprastai parlamentiniai tyrimai veikia labai konkrečiais klausimais ir apibrėžtą laiko tarpą. Siekiant išvengti persekiojimo ir raganų medžioklės, remiantis nepatikrinta operatyvine informacija, kurią dažnai atneša iš parlamentinio tyrimo komisijos ar komitetų, dėl šio priežasties ponas Skvernelis turėtų labai aiškiai įvardyti, kokios partijos, kokius ryšius, su kokiomis struktūromis norėtų parlamentiniame tyrime tirti. Kitu atveju šis neapibrėžtumas lemtų puolimą prieš visas partijas, mėginant išsiaiškinti kažką, o dar tiksliau sakant, surasti ką nors, kad toliau leistų kompromituoti politinę sistemą ir partijas“, – pirmadienį žurnalistams kalbėjo socialdemokratų lyderis.

Prezidentė pirmadienį perspėjo, kad Seimo komisijų darbas neturi dubliuoti ar trukdyti teisėsaugos vykdomiems tyrimams.

Ministras pirmininkas apie galimybę Seimui nagrinėti politikų ir verslo ryšius pranešė praėjusią savaitę, kai teisėsauga „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje pateikė įtarimus opozicijoje dirbančiam Liberalų sąjūdžiui ir frakcijos parlamente neturinčiai Darbo partijai.

Seimo statutas numato, kad laikinosios tyrimo komisijos sudarymą gali inicijuoti ketvirtadalis visų Seimo narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius