Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 27

Premjeras suabejojo R.Karbauskio siūlymo nauda: susitarimas dėl koronaviruso nieko neduos

Premjeras Saulius Skvernelis teigia skeptiškai vertinantis „valstiečių“ frakcijos kolegos, partijos pirmininko Ramūno Karbauskio iniciatyvą įpareigoti partijas neskleisti panikos ir dezinformacijos dėl koronaviruso bei pasirašyti tokio pobūdžio susitarimą. Tiesa, priežastis, kodėl tokį susitarimą siūloma rengti, ministras pirmininkas sako suprantantis.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tiesiog, matyt, tai buvo labai paprastas, žmogiškas ir suprantamas noras pasakyti, kad, na, yra temų, kuriose turim susitelkti visa tauta, nepriklausomai nuo politinių pažiūrų, nuo skirtingų požiūrių į vieną-kitą problemą, ir susitelkus padaryti, kad šita grėsmė, kuri yra reali grėsmė šaliai, ji būtų minimizuota.

Yra toks noras, tas noras yra sveikintinas, bet pasirašymas, turbūt, jis nieko neduos“, – ketvirtadienį po Vyriausybės ekstremalių situacijų centro posėdžio žurnalistams komentavo S.Skvernelis.

R.Karbauskio norą rengti susitarimą koronaviruso klausimu jis sakė siejantis su bandymu įtikinti politines partijas, kad „šita situacija nebūtų naudojama rinkiminėje kovoje“.

„Bet tikrai skeptiškai žiūriu į tokio susitarimo pasirašymą. Jeigu politinės partijos kai kurios norės tą išnaudoti, jos naudos, o rinkėjai tai įvertins“, – pridūrė premjeras.

Penktadienį Seime į neeilinį posėdį „valstiečių“ kvietimu rinksis koalicijos taryba, aptarsianti pasirengimą kovai su koronavirusu.

Jo metu valdančiųjų atstovai taip pat tikisi aptarti partijų susitarimo galimybę. Esą juo „šalies politikai įsipareigotų neskleisti panikos ir dezinformacijos, būti politiškai korektiškais ir objektyviais, dirbti vieningai žmonėms, nesinaudoti koronaviruso situacija savo politiniams tikslams pasiekti, žmonių gerovės ir saugumo labui pamirštant politines ambicijas ir artėjančius Seimo rinkimus“.

Pasirašyti susitarimą kviečiamos visos parlamentinės partijos. Daugiau apie tai – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius