-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 06

Premjeras: valdančiųjų ir prezidentės santykiai – šaltasis karas

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad valdančiųjų ir prezidentės Dalios Grybauskaitės santykiai galėtų būti vadinami šaltuoju karu.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Žurnalistams atkreipus dėmesį, kad valdančiųjų ir šalies vadovės santykiai atrodo kaip šaltasis karas, ministras pirmininkas trečiadienį teigė: „Na jūs praktiškai taip ir apibūdinote tuo tikruoju žodžiu, nors tikrai visą laiką ir Seime, ir aš pats stengiausi, kad tas santykis būtų labai konstruktyvus“.

Taip jis kalbėjo prezidentei ketvirtadienį atmetus „socialdarbietės“ Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą į aplinkos ministres.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Irma Gudžiūnaitė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Irma Gudžiūnaitė

Premjeras tvirtina, kad ši kandidatūra su D.Grybauskaite buvo iš anksto suderinta, o D.Grybauskaitės sprendimas, anot jo, rodo, kad ji įsitraukė į gegužę vyksiančių prezidento rinkimų kampaniją.

S.Skvernelis sakė, kad kitos aplinkos ministro kandidatūros D.Grybauskaitei nebeteiks.

„Energetikos ministrui teks keletą mėnesių vadovauti Aplinkos ministerijai“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

Jis teigė, kad tai netrukdys Aplinkos ministerijos darbui.

S.Skvernelis šiuo metu teisingumo viceministrės pareigas einančios I.Gudžiūnaitės kandidatūrą į aplinkos ministres pasiūlė praėjusią savaitę.

Prezidentė jos kandidatūrą atmetė argumentuodama, jog I.Gudžiūnaitė neturi reikiamos dalykinės patirties ir nepademonstravo vadovavimui aplinkos apsaugos sektoriui reikiamų žinių ir kompetencijos. Prezidentė teigė, jog šie trūkumai paaiškėjo per jos susitikimą su I.Gudžiūnaite.

Premjeras teigia norėjęs aplinkos ministru matyti teisininką.

Trisdešimtmetė Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) narė I.Gudžiūnaitė anksčiau buvo teisingumo atašė Lietuvos atstovybėje Europos Sąjungoje, dirbo Teisingumo ministerijoje. Šiuo metu ji įrašyta pirmoji socdarbiečių sąraše rinkimuose į Vilniaus savivaldybę.

Aplinkos ministro postas laisvas nuo praėjusių metų gruodžio, kai premjeras Saulius Skvernelis iš pareigų atstatydino aplinkos ministrą Kęstutį Navicką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius