-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 24

Premjerui kalbos apie ministrų portfelių perskirstymą – staigmena

Penktadienį Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas pareiškė, kad ūkio ministrė Birutė Vėsaitė turi atsistatydinti. Jis taip pat sakė, kad pirmadienį koalicija svarstys apie ministrų portfelių perskirstymą, posto galėtų netekti ir sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis. Visa tai – staigmena premjerui Algirdui Butkevičiui.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tai man labai didžiulė staigmena, neturiu tokios informacijos. Tai yra tam tikri politiniai pareiškimai, yra koalicijos pasirašyta sutartis ir ji bus tęsiama“, – penktadienį žurnalistams Vyriausybėje sakė ministras pirmininkas.

Tiesa, vėliau penktadienį pats V.Gedvilas tikino apie portfelių perskirstymą nekalbėjęs.

Penktadienio rytą premjeras Algirdas Butkevičius susitiko su ūkio ministre Birute Vėsaite ir išgirdo jos pasiaiškinimą dėl savo elgesio. B.Vėsaitė esą bilietus į Kazachstaną pirko per viešąjį konkursą laimėjusią bendrovę. Tačiau pats premjeras kol kas sprendimų dėl B.Vėsaitės nepriims – lauks Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos išvadų.

Ūkio ministrės Birutės Vėsaitės kėdė pradėjo klibėti po to, kai ji oficialaus vizito į Kazachstaną vyko bendrovės „Arvi“ išnuomotu lėktuvu. Dėl to konservatoriai jai inicijuoja interpeliaciją. Ministrės nepalaiko ir valdantieji – Viktoras Uspaskichas bei Rolandas Paksas siūlo jai pasitraukti pačiai. Jei ministrė neatsistatydins, interpeliaciją žada paremti ir kita opozicinė – Liberalų sąjūdžio – frakcija. Tuo metu B.Vėsaitės partiečiai siūlo palaukti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos išvadų.

Griežtai B.Vėsaitės pasirinkimą sukritikavo ir prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ministrės elgesį ji pirmadienį aptars su premjeru Algirdu Butkevičiumi.

Pati B.Vėsaitė tikina viešųjų ir privačiųjų interesų nesupainiojusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius