Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 25

Prezidentas po pokalbio su EK vadove: turime siųsti žinią, kad remsime Ukrainą

Prezidentas Gitanas Nausėda po pokalbio su Europos Komisijos (EK) pirmininke Ursula von der Leyen sako, kad visos Europos Sąjungos vardu reikia siųsti paramos žinią Ukrainai.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Turime siųsti aiškią žinią ES vardu – remsime ir palaikysime Ukrainą, o agresyvūs Rusijos veiksmai susilauks griežto atsako“, – sako prezidentas.

Kaip pranešė Prezidentūra, pokalbio telefonu metu G.Nausėda ir U.von der Leyen aptarė įtemptą saugumo situaciją regione – Rusijos kariuomenės telkimą prie sienos su Ukraina ir Baltarusijos teritorijoje.

Prezidentas pabrėžė, kad nerimą kelia vis didėjančios Rusijos karinių pajėgų apimtys Baltarusijoje. Pasak šalies vadovo, pagrindinė užduotis dabar – susiklosčiusios saugumo situacijos deeskalacija.

Prezidentas pabrėžė, kad geopolitinėms įtampoms augant ypač svarbi yra Europos Sąjungos ir NATO sąjungininkų vienybė, solidarumas su Ukraina ir parama jai.

Šalies vadovas pasveikino EK sprendimą skirti 1,2 milijardo eurų finansinę paramą Ukrainai.

Rusijai sutelkus prie Ukrainos sienos daugiau kaip 100 tūkst. karių ir karinės technikos, Vakarai vis labiau nerimauja, kad Europoje gali kilti didelis karinis konfliktas. Be to, pastaruoju metu Rusijos kariuomenės pajėgos permetamos į ES kaimynystėje esančią Baltarusiją esą planuojamoms bendroms pratyboms.

Didėjant įtampai dėl Rusijos pajėgų telkimo, NATO sąjungininkai pirmadienį paskelbė padidintą pajėgų parengtį ir pasiuntė karinių laivų ir naikintuvų, kad sustiprintų bloko rytinio sparno gynybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius