-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 07

Prezidentė Dalia Grybauskaitė: „Mane stebina Vyriausybės požiūris į lietuviškų produktų eksporto Rusijon trukdžius“

Vyriausybė turi rengtis kreipimuisi į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO) dėl Rusijos pradėtų taikyti trukdžių lietuviškų prekių importui, interviu portalui 15min.lt pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Anot jos, Vyriausybė dar neišnaudojo visų galimų priemonių šiai problemai išspręsti, ir pergyvena pirmą rimtą išbandymą per savo darbo metus.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Visą interviu su prezidente D.Grybauskaite kviečiame skaityti portale 15min.lt antradienį.

„Mane truputį stebina mūsų Vyriausybės požiūris, – pirmadienį portalui 15min.lt teigė valstybės vadovė. – Ką tik mačiau žemės ūkio ministro Vigilijaus Juknos pasisakymą. Jis vis dar sako, kad kreiptis į PPO nereikia, kad patikra nesanti didelė problema. Be abejo, jei Lietuvos Vyriausybei tai nėra problema, ko gero, palauksime dar kokių nors išbandymų.“

Jei Lietuvos Vyriausybei tai nėra problema, ko gero, palauksime dar kokių nors išbandymų.

Anot prezidentės, Vyriausybei būtina ruoštis kreipimuisi į PPO, rinkti informaciją ir įrodymus.

„Šitą situaciją pavadinčiau pirmu rimtu išbandymu šitai Vyriausybei. Manau, ministrams ir visai Vyriausybei reikės parodyti, ką jie sugeba“, – pažymėjo D.Grybauskaitė.

Jos žodžiais, situacija pradėjo blogėti dar vasaros pabaigoje ir nėra kažkas naujo. „Kai prasideda geopolitiniai pokyčiai, galbūt nelabai naudingi ar pažeidžiantys Rusijos interesus, ji reaguoja neadekvačiai, kartais suirzusiai, demonstruoja nepakantumą, net, sakyčiau, kartais necivilizuotą elgseną kai kurių šalių ar organizacijų atžvilgiu. Nepaisant to, kad Rusija ką tik tapo PPO nare.

Matyt, priežasčių yra daug, įskaitant ir galimus geopolitinius pokyčius, susijusius su Rytų partnerėmis, kurios išeina iš buvusios priklausomybės nuo Rusijos, mūsų ekonominio ir ypač energetinio savarankiškumo procesus, turbūt ir suskystintųjų gamtinių dujų terminalo statyba, vis mažesnis mūsų priklausomumas nuo „Gazprom“. Daug priežasčių, ne viena, ir sukėlė tokią išties neadekvačią reakciją“, – interviu 15min.lt sakė valstybės vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius