Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 12

Prezidentė kritikavo selektyvius Seimo tyrimus, bet V.Bakas išgirdo paramos žodžius

Devintojoje metinėje kalboje prezidentė Dalia Grybauskaitė neišvengė ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) atlikto verslo įtakos politikams tyrimo temos.
Vytautas Bakas
Vytautas Bakas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kalbėdama parlamente prezidentė ne tik pasidžiaugė atsivėrusiu tikruoju politikos ir verslo persidengimo vaizdiniu, bet ir pabrėžė, kad parlamente vykdomi „selektyvūs tyrimai“.

D.Grybauskaitės teigimu, „komisijų vajus“ didina neteisybės jausmą šalyje, nagrinėjant praeitį nelieka dėmesio svarbiausioms aktualijoms, be to, Seimo sprendimai pernelyg koncentruojasi į „persekiojimus ir draudimus“.

Tokią kritiką ji jau anksčiau buvo pateikusi NSGK tyrimo atžvilgiu, užsimindama, kad apeinami kitų verslo grupių interesai.

NSGK pirmininkas, valstiečių žaliųjų atstovas Vytautas Bakas piktai sureagavo į 15min žurnalisto klausimą, kaip vertina prezidentės kritiką selektyviems tyrimams parlamente.

„Aš į menamus klausimus jūsų nenoriu atsakinėti“, – atkirto V.Bakas. Jis teigė prezidentės kalboje išgirdęs palaikymą kovai su korupcija ir neskaidriais verslo bei politikos ryšiais.

„Prezidentė tokios nuomonės nepasakė. Mes turime problemų su menamais klausimais, kuriuos užduoda žurnalistai“, – komentuodamas prezidentės kritiką parlamente atliekamiems tyrimams sakė NSGK pirmininkas.

Jo teigimu, prezidentės kalboje jis išgirdo palaikymą kovai su politine korupcija.

„Mums, komitetui, atlikus šį tikrai selektyvų tyrimą, nes mes tyrėme tik didžiausius galios centrus, kurie iki šiol dar gali lemti arba lemia sprendimus, svarbu yra tai, kad prezidentė remia pačius pokyčius“, – kalbėjo V.Bakas.

„Šita parama yra ypač svarbi parlamentui ir ypač svarbi komitetui, kuris suformulavo siūlymus dėl politinės sistemos skaidrinimo. Būtent šis pranešimo aspektas yra labai svarbi žinia tiems, kurie tiki, kad pokyčiai gali būti padaryti“, – aiškino NSGK pirmininkas.

Paklaustas, ar tai reiškia, kad pajuto prezidentės paramą, V.Bakas vėl pyktelėjo. „Aš pasakiau tai, ką norėjau pasakyti“, – rėžė jis ir užbaigė pokalbį.

VIDEO: 15min studijoje – prezidentės Dalios Grybauskaitės metinio pranešimo aptarimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius