Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 21

Prezidentė neatleidžia generalinio prokuroro Dariaus Valio, jam policijoje surašytas protokolas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, atsižvelgdama į policijos išvadas ir įvertinusi kitas generalinio prokuroro Dariaus Valio sukelto eismo įvykio aplinkybes, nusprendė netenkinti jo atsistatydinimo pareiškimo.
Darius Valys
Darius Valys / BFL nuotr.

Prezidentės teigimu, generalinis prokuroras eismo įvykio metu elgėsi garbingai ir žmogiškai, pasirūpino nukentėjusia moterimi ir užtikrino, kad būtų atliktas objektyvus tyrimas.

Generalinis prokuroras D.Valys, pasak prezidentės, išjudinęs įsisenėjusių prokuratūros problemų sprendimą ir prisiėmęs atsakomybę už prokuratūros veiklos tobulinimą, turi tęsti pradėtus darbus ir užtikrinti, kad vyktų sparti prokuratūros sistemos pertvarka, būtų tobulinama ikiteisminių tyrimų tvarka ir kontrolė, stiprinamas visuomenės pasitikėjimas prokuratūra.

Policijos departamentas penktadienį pranešė, kad surinkus visus reikiamus įrodymus, generaliniam prokurorui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 127 str. 1 d. (Kelių eismo taisyklių pažeidimas, sukėlęs nežymų sveikatos sutrikdymą arba nulėmęs turto sugadinimą), kuris numato, kad Kelių eismo taisyklių pažeidimas, sukėlęs kitų asmenų nežymų sveikatos sutrikdymą, užtraukia baudą vairuotojams nuo 500 iki 1 000 litų arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo vienerių iki dvejų metų, o asmenims, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, – baudą nuo 2 000 iki 3 000 litų.

Surinkta administracinio teisės pažeidimo medžiaga tolimesniam nagrinėjimui išsiųsta į Vilniaus miesto pirmąjį apylinkės teismą.

D.Valio vairuojamas automobilis trečiadienio rytą Vilniuje pėsčiųjų perėjoje partrenkė 1953 metais gimusią moterį, kuri po įvykio pateko į ligoninę. Medikai nustatė, kad jai sumušti blauzdikauliai. D.Valys tą pačią dieną nukentėjusiąją aplankė ligoninėje.

Iškart po įvykio Generalinė prokuratūra išplatino pranešimą, kuriame generalinis prokuroras paskelbė, kad traukiasi iš posto. Prezidentei D.Grybauskaitei trečiadienį buvo įteiktas D.Valio atsistatydinimo pareiškimas.

Prezidentės D.Grybauskaitės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė 15min.lt trečiadienį sakė, kad šalies vadovė generalinio prokuroro žingsnį vertina kaip garbingą. „Tačiau sprendimą, ar patenkinti jo atsistatydinimo pareiškimą, prezidentė priims tik tada, kai paaiškės visos įvykio aplinkybės“, – tuomet sakė D.Ulbinaitė.

15min.lt kalbinti politologai prognozavo, kad generalinis prokuroras liks poste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius