Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 24

Prezidentė su Konkurencijos tarybos pirmininku aptars kainų augimą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį susitinka su Konkurencijos tarybos pirmininku Šarūnu Keserausku – bus kalbama, kaip suvaldyti augančias kainas bei padidinti konkurenciją.
 Šarūnas Keserauskas
Šarūnas Keserauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šalies vadovė šioje Seimo rudens sesijoje siūlys priemones konkurencingumui ir vartotojų apsaugai didinti. Ketinama teikti Teisėkūros pagrindų įstatymo pataisas, kurios įpareigotų teisės aktus vertinti per konkurencijos prizmę. Anot Prezidentūros, pataisos pažabotų politikų užmojus uždarinėti mažas vaistines ar steigti valstybinius verslus.

Siūlomos Nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo bei Reklamos įstatymų pataisos, tikimasi, geriau apsaugos vartotojų teises bei sugriežtins baudas už žmonių apgaudinėjimą ir klaidinančią reklamą.

Prezidentė ketina teikti ir Konkurencijos įstatymo pataisas, kurios neleistų verslininkams išsisukti nuo baudų, perkeliant verslą į užsienį ar tyčia bankrutuojant.

Š.Keserauskas praėjusią savaitę „Verslo žinioms“ sakė, kad siekiant padidinti konkurenciją prekybos sektoriuje, valstybė privalo šalinti nepagrįstas įėjimo į rinką ar plėtros joje kliūtis, kurios dažnai atsiranda dėl netinkamo reguliavimo.

Jo nuomone, valstybė gali paskatinti naujus investuotojus ateiti į mažmeninės prekybos rinką, jeigu jie nematys tam kliūčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius