Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 27

Prie Kauno stadiono – turkų protestas: nedirbs, kol neatgaus pinigų

Situacija Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadiono statybų aikštelėje kaista – daugiau kaip pusmetį atlyginimų negaunantys turkai susivienijo ir paskelbė streiką. Penktadienio rytą per 50 plakatais apsiginklavusių darbininkų susirinko ąžuolyne, šalia kylančio stadiono. „Nenorime pažadų, norime atgauti savo pinigus“, – sakė jie.
Turkų darbininkų streikas
Turkų darbininkų streikas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vienui vieni svetimoje šalyje atsidūrę turkai atviravo, kad nė nebežino, ko griebtis ir kur ieškoti pagalbos. Anot jų, „Kayi Construction“ žadėtų atlyginimų, siekiančių 2 tūkst. eurų, nemoka jau daugiau kaip pusmetį, tad gyventi tenka iš avanso – vos 500 eurų. 15min kalbinti darbininkai sakė, kad daugiau pažadų girdėti nenori ir siekia atgauti visus sąžiningai uždirbtus pinigus.

Paklausti, kiek įmonė jiems yra skolinga, pašnekovai teigė, kad stadioną statanti „Kayi Construction“ kiekvienam darbuotojui skolinga nuo 8 tūkst. iki 12 tūkst. eurų.

Gruodžio pradžioje 15min skelbė, kad ištisus mėnesius atlyginimų nesulaukę 5 turkų įmonės darbininkai paskelbė bado streiką. Portalo žiniomis, su šiais darbininkais „Kayi Construction“ atsiskaitė, o jie patys sugrįžo į tėvynę. Deja, Lietuvoje likusiems vyrams pasisekė mažiau – daugiau kaip pusmetį vėluojančių algų jie taip ir negavo.

Anksčiau 15min kalbintas „Kayi Construction“ projektų vadovo pavaduotojas Alperas Dedeoglu teigė, kad atlyginimas vėluoja vos keliems darbuotojams ir tikino, kad tai tėra laikini nesklandumai. Panašios nuomonės jis laikėsi ir šįkart – penktadienį, gruodžio 27 dieną, 15min paklaustas, kodėl Turkijos įmonė darbininkams nemoka algų, jis paaiškino, kad tai laikina problema, ir žadėjo ją išspręsti dar tą pačią dieną.

Tiesa, paklaustas, kiek tiksliai darbdavys skolingas Kaune dirbantiems turkams, pašnekovas tikino, kad pinigai vėluoja tik kiek daugiau kaip mėnesį.

Laikinais nesklandumais A.Dedeoglu vadina ir neseniai Alžyre kilusį „Kayi Construction“ darbuotojų streiką. Ar įmonė turi finansinių sunkumų? 15min kalbintas projektų vadovo pavaduotojas teigė, kad tai netiesa, todėl nėra pagrindo nerimauti.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Turkų darbininkų streikas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Turkų darbininkų streikas

Apie daugiau kaip pusmetį veltui dirbančius turkus 15min anksčiau kalbėjosi su Kauno miesto savivaldybės Statybos valdymo skyriaus vedėju Vigimantu Abramavičiumi, anot kurio, užsakovui svarbiausia, jog darbai vyktų pagal grafiką ir kokybiškai. Gruodžio pradžioje kalbintas pašnekovas nurodė, kad komentuoti rangovo ir darbininkų santykius – ne savivaldybės darbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius