Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 10 16

Prieškalėdinė 15min iniciatyva „Šiemet buvau geras“ vėl kviečia garsinti Lietuvos geradarius

Visuomenės gerovei kuriantis naujienų portalas 15min tęsia Lietuvos geradarių garsinimo tradiciją ir antrus metus iš eilės kviečia savo skaitytojus pastebėti ir pasiūlyti projektui tuos, kurie kiekvieną dieną savo darbais ir iniciatyvomis prisideda prie visuomenės gerovės kūrimo ir taip reikalingo pokyčio.
Šiemet buvau geras
Šiemet buvau geras / 123RF.com nuotr.

Šių metų tikslas – paviešinti, paskatinti ir pasidžiaugti Lietuvoje aktyviai veikiančių bendruomenių, fondų, asociacijų, nevyriausybinio sektoriaus organizacijų ir pilietinių, savanorystės iniciatyvų idėjomis, darbais ir rezultatais.

„Laukiame iniciatyvos iš savo skaitytojų ir iš pačių gerovės srityje kasdien veikiančių žmonių – kviečiame jus atidėti kuklumą į šalį, registruotis šiame projekte, pasidžiaugti savo darbais su visuomene, įkvėpti ir mus pokyčiams ir pozityvumui, – sako 15min generalinis direktorius Ramūnas Šaučikovas. – Pernai itin sėkmingai startavęs projektas mums davė aiškią žinią – posakis „Geri darbai daromi tyliai“ jau atgyvenęs, visuomenė pasiilgusi gerumo istorijų.“

Projektas „Šiemet buvau geras“ siekia suvienyti visą Lietuvą – iš 15min skaitytojų pasiūlytų gerų darbų ir iniciatyvų bus atrinkti didžiausią pokytį kuriantys 24 projektai iš visų šalies regionų, jiems bus kviečiama aukoti, kad geri darbai tęstųsi ir augtų. Projektų tematika – nuo pagalbos ligoniams iki gyvūnų prieglaudų, nuo projektų daugiavaikėms šeimoms iki priklausomybės centrų, nuo miestelių ar kaimo bendruomenių iki įvairovės, lyčių lygybės, aplinkosaugos, savanorystės, edukacinių projektų ir socialinių verslų.

Jeigu žinote tokių organizacijų ar iniciatyvų, jei savanoriaujate ar patys esate pokyčių kūrėjai, jei kada prisidėjote prie nevyriausybinio sektoriaus veiklos ar įkūrėte savo VŠĮ, fondą, asociaciją ar socialinį verslą, siekdami gerovės kitiems, kviečiame pildyti žemiau nurodytą anketą arba atsiųsti informaciją el. paštu buvaugeras@15min.lt (klausimynas galioja toks kaip anketoje).

Iniciatyvos „Šiemet buvau geras“ anketą pildyti, organizacijas bei jų projektus ir iniciatyvas siūlyti galite iki š. m. lapkričio 18 dienos (imtinai). Taip pat šią anketą kviečiame persiųsti tiems, kam aktualu – mums svarbu pastebėti kiekvieną gerą darbą.

Projekto finalininkai bus skelbiami 15min gruodžio 1–24 dienomis su kvietimu aukoti kiekvienai organizacijai ar iniciatyvai, projekto finalininkus atrinks ir skelbs kompetentinga komisija – įvairių sričių profesionalai, kūrę, inicijavę, dirbę ar savanoriavę socialiniuose, edukaciniuose, paramos, labdaros ir pokytį visuomenėje kuriančiuose projektuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius