-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 16

Prioritetas – arena, kiti objektai palauks

Kadenciją įpusėjusios Kauną valdančios „Sėkmės koalicijos“ vadovai pripažįsta: sunkmečio kupros prispaustame mieste pradėti naujus, grandiozinius projektus yra nerealu, tad pagrindinis artimiausių dvejų metų tikslas – vystyti ir pabaigti jau pradėtus darbus.
Valdžia
Kauno valdžia / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kiek daugiau nei prieš dvejus metus įvykę savivaldybių tarybų rinkimai gerokai perskirstė Kauno valdančiųjų gretas. Tada rinkimuose daugiausiai mandatų gavusi Tėvynės sąjunga kartu su Lietuvos krikščionimis demokratais, Liberalų sąjūdžiu ir „Jaunąja Lietuva“ sudarė vadinamąją „Sėkmės koaliciją“. Netrukus Lietuvos socialdemokratų partija valdančiajai daugumai pareiškė paramą ir tai įtvirtino dvišale sutartimi. Prieš keletą dienų dabartinė Kauno taryba ir joje daugumą turinti koalicija įpusėjo savo kadenciją. Šios simbolinės sukakties proga laikinosios sostinės vadovai apžvelgė per pastaruosius dvejus metus nuveiktus darbus bei pasidalijo ateities planais.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kauno arena
Kauno arena

„Pažvelgus į „Sėkmės koalicijos“ programą matome, jog daugelis jos punktų vykdoma. Aišku, programoje negalėjome numatyti sunkmečio ir kiek tai turės įtakos jos vykdymui, tačiau pagrindinių tikslų ir darbų, kuriuos suplanavome, tikrai neatsisakome. Iki kadencijos pabaigos tikrai įgyvendinsime prioritetinį objektą – areną Nemuno saloje. Nors vykdysime ir kitus svarbius darbus, tiek valstybės, tiek savivaldybės biudžetas ribos mūsų galimybes“, – neslėpė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kauno amfiteatras
Kauno amfiteatras

Kauno vadovas, vardindamas pastaraisiais metais sėkmingai baigtus projektus, išskyrė Vytauto Didžiojo kairiojo prietilčio ir M.K.Čiurlionio tilto transporto mazgų įrengimą, Kauno filharmonijos pastato ir P.Vileišio tilto rekonstrukciją bei greta Nemuno įsikūrusio amfiteatro įrengimą. Meras akcentavo, jog dabartinė miesto valdžia realiems darbams turi dar maždaug metus, mat iki kitų savivaldybių tarybų rinkimų likus pusmečiui, konstruktyvų politinių partijų bendradarbiavimą pakeis neišvengiama konkurencija siekiant į savo pusę palenkti kuo daugiau potencialių rinkėjų.

„Nors mūsų bendro darbo pusiaukelėje galima rašyti tik dalį pažymio, aš jį įvertinčiau teigiamai. Aišku, buvo kai kurių nesėkmių, bet jos negali užtemdyti bendros mūsų koalicijos sėkmės. Nepaisant viso sunkmečio, krizę prakrizensime“, – savo jau pamėgta fraze kauniečius optimistiškai bandė nuteikti A.Kupčinskas.

Koją kiša taupanti Vyriausybė 

„Pramogų ir sporto rūmai sėkmingai kyla, rengiamas Laisvės alėjos rekonstrukcijos techninis projektas. Tikiu, kad per savo kadenciją tą rekonstrukciją spėsime pradėti. Kaune įdiegta elektroninio bilieto sistema, pasirengėme Vienybės aikštės požeminio garažo statyboms“, – darbus, kuriais pats labiausiai didžiuojasi, vardijo už ekonominę plėtrą, investicijas, turizmą bei transporto sektorių atsakingas vicemeras Rimantas Mikaitis.

Anot Liberalų sąjūdžio deleguoto mero pavaduotojo, vykdyti „Sėkmės koalicijos“ suplanuotus darbus gali trukdyti sparčiai karpoma Vyriausybės parama. „Kalbant apie Vyriausybės siūlymus sumažinti Valstybės investicijų programos (VIP) paramą Kaunui, palauksime, kokie bus rezultatai Seime. Jeigu mums nepavyks apginti savo pozicijų, procesai gali šiek tiek sulėtėti“, – turėdamas omenyje Vyriausybės planus perpus nukirpti iš VIP Kauno arenai bei S.Dariaus ir S.Girėno stadionui pažadėtą paramą, perspėjo R.Mikaitis.

Politikai moksleiviams padeda mokytis? 

Už švietimą, sveikatos apsaugą bei socialinę rūpybą atsakingas vicemeras Algimantas Kurlavičius išskyrė du valdančiųjų laimėjimus – žymiai sumažėjusį po pietų besimokančių moksleivių skaičių ir beveik panaikintą laisvų vietų miesto darželiuose deficitą.

Prieš kelis mėnesius į Seimą išrinktą Kazimierą Kuzminską mero pavaduotojo kėdėje pakeitęs politikas gana keistai „Sėkmės koalicijos“ veiklą susiejo su aukštais Kauno dvyliktokų laikytų valstybinių egzaminų rezultatais. „Kauno abiturientai sėkmingai laiko istorijos valstybinį egzaminą. Daugiau nei 50 balų gavo 56 proc. laikiusiųjų šį egzaminą kauniečių. Neblogai laiko ir matematikos bei anglų kalbos egzaminus“, – keistas politikos ir mokslo sąsajas įrodinėjo A.Kurlavičius.

Sprendžia „Žalgirio“ problemas 

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Žalgiris
„Žalgiris“

„Sėkmės koalicijos“ partnerių socialdemokratų deleguotas vicemeras Steponas Vaičikauskas, ėjęs ir Kauno „Žalgirio“ valdybos nario pareigas, akcentavo gera linkme besiklostančius šio sporto klubo finansinius reikalus. „Nuo pat pirmos dienos, kai tapau valdybos nariu, buvo labai didelių problemų. Galų gale valdyba sugebėjo komandos savininką Arvydą Sabonį įtikinti, kad reikia keisti klubo administraciją. Jaučiasi, kad tai turėjo teigiamos įtakos. „Žalgirio“ reikalai tvarkosi“, – kalbėjo S.Vaičikauskas, užsiminęs, jog socialdemokratai mielai taptų ir visateisiais „Sėkmės koalicijos“ nariais.

Pasigedo blaivyklos 

„Jaunosios Lietuvos“ atstovas Stanislovas Buškevičius tvirtino, jog karpant įvairių sričių finansavimą, negalima mažinti su vaikais dirbančių sporto mokyklų trenerių skaičiaus. „Reikia investuoti į vaikų užimtumą. Jei neskirsime dėmesio sportui ir kultūrai, turėsime daugiau lėšų skirti kalėjimams. Geriau 10 užimtų vaikų nei vienas, kuris gali tik su popieriuku pavaikščioti, – užuominomis savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyrių kritikavo vicemeras, – Žvelgiant į mūsų programą, viskas lyg ir bus įgyvendinta. Tiesa, dar blaivyklos reiktų.“

„Situacija labai grėsminga ir galbūt daugelis administracijos darbuotojų ir tarybos narių nesuvokia, kokioje padėtyje mes esame. Reikia baigti tai, ką pradėjome, o apie naujų projektų vystymą aš galvočiau labai atsargiai“, - ateinančių dvejų metų savivaldybės veiklos gaires įvardijo administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius