Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 01

Prisistatys naujas džiazo projektas

Antradienį Kauno senamiestyje įsikūrusį restoraną „Sadutė“ užlies džiazas. 20 val. istorinėje erdvėje įvyks vienintelis Kaune Baltijos kraštų brolių džiazo ansamblio „Sassy connections“ koncertas.
Leonardas Pilkauskas
Leonardas Pilkauskas / Pravda.lt nuotr.
Temos: 2 Pilka Džiazas

Saksofonisto Leonardo Pilkausko iniciatyva suburtas kvartetas kauniečiams pateiks gurmanišką rinkinį: programoje persipins klasikinis džiazas ir fusion, bebop, jazz rock'as.

Kolektyvo nariai – jauni, bet jau profesionalai, grojantys įvairiuose projektuose. „Sassy connections“ įkūrėjas saksofonistas, kompozitorius ir aranžuotojas L.Pilkauskas prieš 4 metus baigęs Lietuvos teatro ir muzikos akademiją išvažiavo studijuoti į Olandijos Karališkąją konservatoriją Hagoje, kur džiazo muzikos bakalaurą baigs šių metų gegužę. Tačiau net ir studijuodamas svetur į Lietuvą sugrįžta dažnai. Gimtoje šalyje muzikantas nesiilsi: paskutinio apsilankymo metu jis pristatė tarptautinį projektą „All in One“.

Šį kartą sugrįžęs pasirodys su nauju – kolektyvu „Sassy Connections“. Prie kolektyvo entuziastingai prisijungęs Rihardas Fedotovas yra vienas iš tų šiuolaikinės muzikos būgnininkų, su kuriuo nori pagroti visi, todėl Baltijos šalyse jis yra labai užsiėmęs. 2008 metais baigęs mokslus Kopenhagoje, R.Fedotovas šiuo metu taip pat dirba dėstytoju Latvijos muzikos akademijoje. Dar vienas latvis – kontrabosistas Tomas Poišis. Nors muzikiniuose projektuose jis daugiausia groja kontrabosu, tačiau kai kuriuose pasitelkia ir bosinę gitarą. Lietuvos klausytojams jis jau pažįstamas: koncertavo su pianistu Oskaras Račevskis. Paskutinysis „Sassy connections“ narys – pianistas Vytis Smolskas, džiazo ir klasikos konkursų laureatas. Šiuo metu V.Smolskas studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Greta konkursų ir kitų muzikinių projektų, jis kuria muziką filmams bei spektakliams. Jį galima sutikti ir tokiuose muzikiniuose projektuose kaip „Pieno lazeriai“, „Leon Somov feat. Jazzu“, „Jing'a'ling“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius