Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 22

Profsąjungos teismui skundžia savivaldybę dėl atšaukto leidimo rengti mitingą

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija teismui apskundė Vilniaus miesto savivaldybės sprendimą atšaukti leidimą profesinėms sąjungoms surengti eiseną ir mitingą praėjusį šeštadienį Vilniuje.
Plaktukas
Teisėjo plaktukas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Kaip teigiama išplatintame pranešime, Vilniaus miesto 1-ajam apylinkės teismui adresuotame skunde teigiama, kad vienašališkai atšaukdama leidimą mitinguoti sostinės savivaldybė pažeidė Susirinkimų įstatymą, nes savivaldybės vadovai ar jų atstovai privalėjo iškart apie savo ketinimus pranešti organizatoriams ir pasiūlyti renginį atšaukti, bet to nepadarė.

Savivaldybė viršijo savo įgaliojimus atšaukdama leidimą motyvais, kurių nenumato įstatymai – organizatoriams atimta teisėta galimybė apsispręsti patiems – surengti mitingą, ar ne.

15min.lt primena, kad praėjusį ketvirtadienį Vilniaus miesto savivaldybė atšaukė anksčiau profsąjungoms išduotą leidimą rengti protesto akciją prie Seimo ir Vyriausybės Vilniuje. Savo sprendimą ji motyvavo šalyje paskelbtu gedulu dėl poeto Justino Marcinkevičiaus mirties. Mitingo organizatoriams pasiūlyta viena diena nukelti renginį.

Mitingas buvo suplanuotas šeštadienį, kada buvo laidojamas poetas, dramaturgas, vertėjas, visuomenės veikėjas J.Marcinkevičius.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius