Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 02

Programėle „KoronaStopLT“ naudojasi daugiau nei 4 proc. gyventojų

Mobiliąją programėlę „KoronaStopLT“, sukurtą koronaviruso (COVID-19) plitimo prevencijai, Lietuvoje atsisiuntė beveik 130 tūkst. žmonių, t. y. daugiau nei 4 proc. Lietuvos gyventojų. Specialistų teigimu, apčiuopiamą teigiamą rezultatą programėlė galėtų duoti tuomet, jei ja naudotųsi bent 60 proc. šalies gyventojų, skelbiama Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pranešime žiniasklaidai.
Mobilioji programėlė „Korona Stop LT“
Mobilioji programėlė „Korona Stop LT“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Skatindamas gyventojus naudotis programėle Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) organizuoja programėlės pristatymus savivaldybėms, mokykloms ir skirtingų organizacijų atstovams.

Mobilioji programėlė veikia fiksuodama galimą kontaktą su užsikrėtusiuoju koronavirusu žmogumi, kontakto trukmę ir galimą riziką. Programėlės surinkta informacija yra saugoma vartotojo įrenginyje ir privatūs duomenys trečiosioms šalims nėra prieinami. Tai leidžia išvengti privačių duomenų rinkimo ir saugojimo.

Žmogus gali savanoriškai pranešti apie užsikrėtimą koronavirusu, naudojantis „KoronaStopLT“ programėle. Pranešus apie užsikrėtimą, buvę arti užsikrėtusio žmogaus programėlės vartotojai gauna pranešimą apie riziką ir apskaičiuotą jos lygį, o taip pat informaciją, kokių veiksmų imtis toliau. Šiuo metu apie užsikrėtimą koronavirusu jau pranešė daugiau nei 200 programėlės vartotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius