Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 03 21

Prokuratūra: P.Gražuliui išsaugojus imunitetą tyrimas bus tęsiamas dėl kitų įtariamųjų

Ikiteisminis tyrimas dėl trukdymo prokurorui bus tęsiamas kitų įtariamųjų atžvilgiu, pareiškė Generalinė prokuratūra, Seimui antradienį atsisakius panaikinti teisinę neliečiamybę „tvarkiečiui“ Petrui Gražuliui.
Temidė
Temidė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tyrimas bus tęsiamas kitų įtariamųjų atžvilgiu. Akivaizdu, kad šio asmens (P.Gražulio) atžvilgiu jo tęsti nebus galimybės“, – BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Ji detaliau nekomentavo sprendimo nenaikinti imuniteto parlamentarui.

Seimas rezoliuciją, kuria nesutinkama panaikinti P.Gražulio teisinės neliečiamybės, priėmė 67 balsais „už“, „45 balsais „prieš“ ir šešiems parlamentarams susilaikius.

Palikti P.Gražuliui teisinę neliečiamybę pasiūlė generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymą vertinusi Seimo komisija.

Praėjusios kadencijos metu tuometiniai Seimo nariai „tvarkiečiai“ P.Gražulis, Kęstas Komskis ir Valdas Vasiliauskas piketu reagavo į prokuroro Irmanto Mikelionio pareiškimą, kad teisėsauga prašys Europos Parlamentą panaikinti tuometinio partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderio europarlamentaro Rolando Pakso neliečiamybę galimos korupcijos byloje.

Iš šių protesto dalyvių Seimo nariu buvo perrinktas ir teisinę neliečiamybę turi tik P.Gražulis, be Seimo leidimo jo negalima traukti baudžiamojon atsakomybėn.

Seimo narys šioje byloje buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas, o K.Komskiui ir V.Vasiliauskui yra pateikti įtarimai. Generalinio prokuroro teigimu, savo veiksmais P.Gražulis siekė daryti psichologinį poveikį prokurorui, trukdė tirti rezonansinę bylą, bandė paveikti tyrimo eigą.

P.Gražulis savo ruožtu sakė esąs persekiojimas už prokuratūros kritiką, o sprendimą pradėti bylą dėl nesankcionuoto piketo prie prokuroro namų prilygina grįžimui į sovietmetį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius