Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 27

Protu nesuvokiamas elgesys: darbininkai maišus iš šiukšliavežio nešė į mišką

Prie miškelio šalia „Maxima Bazės“ sustojusį „Ekonovus“ šiukšlių vežimo sunkvežimį pastebėjusi Jurgita teigia negalėjusi patikėti savo akimis: du darbininkai iš šiukšliavežio traukė juodus maišus ir nešė juos į mišką. Moteris suskubo situaciją nufilmuoti, tačiau į klausimą, ką vyrai čia veikia, atsakymo nesulaukė. Bendrovė pateikė savo versiją, kurioje – kaltinimai vagystėmis darbuotojams.
„Ekonovus“ darbuotojai pamiškėje atsikrato šiuklių
„Ekonovus“ darbuotojai pamiškėje atsikrato šiuklių / Kadrai iš video

Maišus nešė į mišką

Į klausimą, ką čia krauna, vienas iš vyriškių, juodus šiukšlių maišus traukęs iš sunkvežimio, atsakė paprastai: „Šiukšles“. Toliau aiškinti jis nepanoro, tačiau pasisuko eiti į filmuojančią moterį, taip gerokai ją išgąsdindamas. Bet ji nepasitraukė – filmuodama pradėjo reikalauti, kad vyrai šiukšles surinktų atgal.

VIDEO: „Ekonovus“ darbuotojai pamiškėje atsikrato šiukšlių

Tai padarė „Ekonovus“ darbuotojams įspūdį, nes abu vyrai puolė maišus nešti atgal. Vienas rinko juos miškelyje, kur buvo jau dalį nunešęs, kitas krovė atgal į sunkvežimį. „Tau gaila šiukšlių?“ – dar metė moteriai vienas iš darbininkų, tačiau daugiau į priekaištus dėl teršiamos gamtos nebereagavo. Kaip ir į priminimą, kad surinko ne viską.

Darbininkai išvažiavo, o Jurgita dar įamžino, kad miškelyje tebeguli keli maišai.

Visa tai užfiksuota trečiadienį, apie 16 val., miškelyje šalia „Maxima Bazės“. Į šią parduotuvę važiavusi vilnietė 15min pasakojo iš pradžių pagalvojusi, kad ją apgauna akys – kai iš tolo pamatė prie miško stovintį atliekų vežėjų sunkvežimį ir iš jo į mišką nešamus maišus, Jurgita nusprendė nuvažiuoti ir pasižiūrėti, kas gi ten vyksta.

Pagalvojau, kad jeigu apsigavau, tiesiog apsisuksiu ir grįšiu. Sekundės dalį man pasirodė, kad gal jie čia tvarko, – pasakojo Jurgita.

„Pagalvojau, kad jeigu apsigavau, tiesiog apsisuksiu ir grįšiu. Sekundės dalį man pasirodė, kad gal jie čia tvarko“, – pasakojo Jurgita, bet ji neapsigavo. Kaip pati sako, vaizdas, kurį jai pavyko užfiksuoti, sunkiai įtikimas. „Prišiukšlino ir išvažiavo, – nusivylimo neslėpė moteris. – Juk tai mūsų gamta, patys jai taip darom.“

„Ekonovus“ versija – apie vagystę

„Ekonovus“ apie šį įvykį sužinojo iš 15min trečiadienio vakarą, o jau ketvirtadienį vidurdienį bendrovės generalinis direktorius Romas Draskinis pateikė savo versiją apie šį incidentą.

„Kai tik mus pasiekė informacija apie galimai nusikalstamą „Ekonovus“ darbuotojų veiką, nedelsiant ėmėmės vidinio tyrimo. Jį atlikus paaiškėjo, kad trys „Ekonovus“ Vilniaus padalinio darbuotojai, galimai bendradarbiaudami su kitais asmenimis, galėjo vogti prekes ir jas vėliau pasidalinti tarpusavyje.

Vidinio tyrimo metu apklausti įtariamieji prisipažino vykdę nusikalstamą veiką. Surinkta medžiaga operatyviai perduota policijai. Ketiname ir toliau bendradarbiauti su policijos pareigūnais, kad būtų iki galo užbaigtas tyrimas dėl šio nemalonaus incidento“, – teigė bendrovės generalinis direktorius.

Paaiškėjo, kad 3 „Ekonovus“ Vilniaus padalinio darbuotojai, galimai bendradarbiaudami su kitais asmenimis, galėjo vogti prekes ir jas vėliau pasidalinti tarpusavyje.

R.Draskinis taip pat užtikrino, kad darbuotojai įmonėje nebedirbs: „Taip pat priimtas sprendimas minėtiems trims darbuotojams taikyti griežčiausią drausminę priemonę – jie bus nedelsiant atleisti iš pareigų.

Noriu pabrėžti, kad „Ekonovus“ bendrovėje netoleruojame tokių veiksmų, kurie pažeidžia šalies įstatymus. Įmonėje esame įdiegę Etikos kodeksą, kuriame apibrėžtos visos etikos, moralės, teisėsaugos bei aplinkosaugos vertybės.

Apgailestaujame dėl tokio nederamo mūsų darbuotojų elgesio. Esame pasiryžę peržiūrėti ir patobulinti darbuotojų atrankos principus bei atitinkamai informuoti esamus darbuotojus, kad tokie atvejai daugiau nepasikartotų.“

Įmonė pateikė savo turimą vaizdo įrašą. Jis sumontuotas iš gabaliukų, tačiau matosi, kaip vyrai neša daiktus į šiukšliavežį ir ten susideda.

VIDEO: „Ekonovus“ parodė, ką veikė jų darbuotojai prieš išveždami šiukšlių maišus į mišką

„Maxima“ irgi tiria

15min žiniomis, kiti galimi bendrininkai dirba šalia miškelio esančioje „Maxima Bazėje“.

„Ši situacija mums yra žinoma. Šiuo metu dėl jos aplinkybių pradėtas vidinis tyrimas, todėl kol kas plačiau komentuoti negalime“, – teigė Ernesta Dapkienė, „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė.

Savivaldybė lauks policijos žodžio

Į situaciją sureagavo ir Vilniaus miesto savivaldybė. Jos administracijos direktoriaus pavaduotojas Adomas Bužinskas 15min sakė, kad savivaldybės specialistai matė abu vaizdo įrašus, tačiau išvadų daryti neskubės.

Pagal sutartį mes galime ne tik baudas skirti, bet ir sutartį nutraukti, – teigė A.Bužinskas.

„Matėme tiek jūsų turimą medžiagą, tiek vežėjų pateiktą. Galime pasakyti, kad šitoje istorijoje yra du keliai. Jeigu tai iš tiesų vagystė, tai jau kriminalinė veika, kurią turi tirti policija ir tai nėra savivaldybės kompetencija.

Bet jeigu ten mišrios komunalinės atliekos ir jos buvo tiesiog išmestos iš jas renkančio automobilio miške, tai turės labai rimtų pasekmių iš savivaldybės pusės, nes pagal sutartį mes galime ne tik baudas skirti, bet ir sutartį nutraukti“, – teigė A.Bužinskas.

Vis dėlto greito sprendimo jis nežada – lauks policijos tyrimo išvadų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius