Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 27

R.J.Dagio kuriamam judėjimui simpatizuoja keli parlamentarai

Partiją „Tvarka ir teisingumas“ palikęs, Mišrioje Seimo narių grupėje dirbantis Algimantas Dumbrava bei „valstiečių“ frakcijos narys nepartinis Egidijus Vareikis neslepia simpatijų parlamentaro Rimanto Jono Dagio iniciatyvai kurti krikščioniškosios pakraipos sąjungą „Santarvė ir gerovė“. Tiesa, Seimo nariai kol kas neatskleidžia, ar taps šios partijos steigėjais.
Egidijus Vareikis ir Algimantas Dumbrava
Egidijus Vareikis ir Algimantas Dumbrava / 15min nuotr.

Buvęs konservatorius E.Vareikis į R.J.Dagio buriamą partiją kol kas neįstojo, nepasirašė kaip jos steigėjas.

„Aš esu kolegos R.J.Dagio senas bičiulis, mes pažįstami daugiau nei kokius 40 metų, tai aš žinau... Ta prasme, aš simpatizuoju jo minčiai kurti partiją, bet kol kas steigėjas nesu“, – 15min komentavo jis.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rimantas Jonas Dagys
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rimantas Jonas Dagys

Tačiau ar tikrai E.Vareikio nebus steigiamajame partijos suvažiavime, dar nežinia. Jis sako, kad iki vasario 8-osios, kada numatomas suvažiavimas, dar daug laiko viską permąstyti.

Panašu, politiko nenustebintų, jei nauja partija Seime iškart suburtų ir frakciją.

Logiška būtų, kad frakcija būtų prijaučianti Vyriausybei.

„Dėl frakcijos, manau, realu. Norint būti frakcijoje, nebūtina stoti į partiją, tai pagal tai visai realu. Ta frakcija, žinoma, pagal visą ideologiją, opozicinė nebus. Nemanau, kad R.J.Dagio partija galėtų būti vienoje kompanijoje su liberalais, socialdemokratais ir konservatoriais, kur dabar jau meilės R.J.Dagiui nebėra. Logiška būtų, kad frakcija būtų prijaučianti Vyriausybei“, – prognozavo E.Vareikis.

A.Dumbrava: konkrečiai dar neatsakiau

Kadaise Lietuvos krikščionių demokratų partijai priklausęs A.Dumbrava pripažino sulaukęs kolegos Seime R.J.Dagio siūlymo jungtis prie buriamos „Santarvės ir gerovės“ sąjungos.

„Siūlymas, aišku, labai įdomus ir labai patrauklus, kadangi, galima sakyti, stovėjau prie Krikščionių demokratų partijos ištakų, buvau tos partijos narys. Bet kol kas tai buvo tik siūlymas, kol kas konkrečiai dar neatsakiau. Dar yra šiokių tokių pamąstymų. Ko gero, sprendimai bus vėliau“, – 15min komentavo parlamentaras.

Prie naujai kuriamos partijos, anot jo, pats geriausias variantas būtų prisijungti iki vasario 8 dienos, tai yra, iki steigiamojo suvažiavimo. Bet esą niekuomet nevėlu tapti partijos nariu.

„Ta partija, tas kūrimas man simpatiškas, malonus dalykas. Tik ar prisijungsiu, dar nežinau, dar mąstau“, – svarstė A.Dumbrava.

Klausiamas, nuo kuo priklausys jo sprendimas, politikas kalbėjo užuominomis.

Yra visokių pamąstymų, visokių siūlymų.

„Vis tiek jau esu valdančioje daugumoje, yra visokių pamąstymų, visokių siūlymų“, – nurodė jis ir pridūrė, kad kuo arčiau Seimo rinkimai, tuo siūlymų iš kitų partijų prisijungti daugiau.

Seimo rinkimai – spalio 11-ąją, o apie R.J.Dagio planus kurti partiją bei tai, kaip jam sekasi, skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius