Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 07 /15:30

R.Karbauskio grasinimas išpildytas: J.Džiugelis prarado Neįgaliųjų teisių komisijos pirmininko postą

Trečiadienį Seime surengtame Neįgaliųjų teisių komisijos posėdyje pirmuoju darbotvarkės klausimu tapo komisijos pirmininko Justo Džiugelio atstatydinimas. Pats pirmininkas nuo vadovavimo nusišalino ir paprašė pirmininkauti Aušrą Maldeikienę.
Justas Džiugelis
Justas Džiugelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Posėdžio pradžioje kilo diskusijos dėl to, ar turėtų būti balsuojama dėl pirmininko atstatydinimo, ar jį pagal partijų kvotas turėtų skirti Seniūnų sueiga. Diskusijas galiausiai baigė balsavimą paskelbusi A.Maldeikienė.

Už J.Džiugelio atstatydinimą balsavo 6, prieš – trys komisijos nariai (Ingrida Šimonytė, Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Raminta Popovienė).

Valdantieji, pasak J.Džiugelio, po jo pasitraukimo iš valstiečių ir žaliųjų frakcijos komisijos pirmininku norėjo matyti Gediminą Vasiliauską. Šis teigė, kad vienas pagrindinių jo uždavinių yra specialiųjų poreikių turinčių vaikų integravimas į pagrindines mokyklas.

„Kad kuo daugiau vaikų augtų kartu“, – aiškino valstiečių ir žaliųjų atstovas. „Galima sakyti, kad darbo aplinkos, buities, viešųjų erdvių pritaikymas neįgaliesiems“, – apie kitus savo uždavinius kalbėjo G.Vasiliauskas.

Už G.Vasiliausko paskyrimą balsavo 6 komisijos nariai (tarp jų ir jis pats), susilaikė 3 nariai (I.Šimonytė, V.Čmilytė-Nielsen ir A.Maldeikienė).

Naujai išrinktas pirmininkas pasiūlė savo pavaduotoju skirti J.Džiugelį, tačiau šis atsisakė tokių pareigų, pareikšdamas, kad kol kas komisija puikiai veikė be pavaduotojų.

„Ačiū už teikimą, bet Mišrioji grupė dar manęs neteikė į pavaduotojus, o kita vertus, aš pats norėčiau įsitikinti, kiek kokybiškas darbas bus ir tada pretenduoti į tokį postą“, – sakė jis.

Bausmė už pasitraukimą

J.Džiugelis sulaukė Ramūno Karbauskio kaltinimų dėl bandymų daryti įtaką aplinkos ministrui Kęstučiui Navickui ir atskiroms įmonėms bei paliko LVŽS frakciją Seime rugsėjo 10 dieną, pareiškęs, kad partijos lyderis Karbauskis elgiasi diktatoriškai.

„Akivaizdu, kad diktatoriško R.Karbauskio elgesio akivaizdoje man su šia frakcija ne pakeliui. Turiu vilties, kad frakcija susivoks, kokią žalą jai daro neadekvataus ir kerštingo žmogaus, kuris pasiryžęs padaryti bet ką dėl savo ambicijų, vadovavimas“, – sakė J.Džiugelis.

Po uždaro posėdžio frakcijoje R.Karbauskis teigė, kad nebemato galimybių J.Džiugeliui likti Neįgaliųjų teisių komisijos pirmininku.

„Neįgaliųjų komisija buvo įsteigta ne todėl, kad kažkuris Seimo narys yra neįgalus, o todėl, kad šie klausimai būtų prioritetizuoti. Nemanau, kad ta komisija liks be pirmininko. Nemanau, kad tos temos taps neaktualios, jei jai vadovaus ne tas Seimo narys, kuris turi neįgalumą“, – tuomet dėstė LVŽS frakcijos lyderis Seime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius