Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 14

R.Karbauskis apie kolegos kūrybą: jeigu eilėraščius moterims vertinsime kaip priekabiavimą, turėsime plačią diskusiją

Seimo Kultūros komiteto pirmininkas „valstiečių“ (LVŽS) partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako nevertinantis frakcijos nario Egidijaus Vareikio rašytų erotinių eilėraščių bei elgesio. Tai, jo nuomone, turi daryti Seimo Etikos ir procedūrų komisija.
Ramūnas Karbauskis ir Egidijus Vareikis
Ramūnas Karbauskis ir Egidijus Vareikis / 15min nuotr.

„Aš neskaičiau tų eilėraštukų, nuotraukų nemačiau. Kažką apie publikaciją girdėjau, paskaitysiu, kas ten parašyta. Kiek aš suprantu, kolega E.Vareikis nėra tas žmogus, kuris elgtųsi kažkaip neetiškai moterų atžvilgiu. Jeigu eilėraščius moterims vertinsime kaip priekabiavimą, tai tokiu atveju, tikriausiai, mes turėsime labai plačią diskusiją“, – trečiadienį pasibaigus Kultūros komiteto posėdžiui žurnalistams komentavo R.Karbauskis.

Paprašytas įvertinti E.Vareikio elgesį, kuris, kaip anksčiau teigė Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, galėtų būti traktuojamas kaip seksualinis priekabiavimas, R.Karbauskis sakė „nieko negalintis nuspręsti“.

Yra Seimo etikos ir procedūrų komisija, yra kitos institucijos, kurios gali vertinti, tai jos ir įvertins.

„Yra Seimo etikos ir procedūrų komisija, yra kitos institucijos, kurios gali vertinti, tai jos ir įvertins“, – dėstė jis.

E.Vareikio Seimo frakcijų referentėms ir parlamentarų padėjėjoms siųstus eilėraščius su erotiniais motyvais ir fotografijomis, kuriomis iliustruota kūryba, trečiadienį skelbia naujienų portalas Delfi.lt.

Vienas iš jų: „puokštė / iš nuodėmių pievos / skruostas / viltingai paliestas / rankos / virpa nuo laiko kaitros / lūpos / norus šnabždesiu pradeda piešti / gėlės / panyra į vazų karstus / pirštai / žiedlapių klostes pataiso / žodis naivus / taip tuščiai ir visai ne laiku / lyg desertui – uždraustas vaisius“.

Parlamentaras portalui tikino prie moterų nepriekabiavęs, negalvojęs, kad tai – neetiška, ir neturėjęs blogų intencijų. Eilėraščius jis teigė siuntinėjęs įvertinimui, sakė, kad merginų, kurioms jo veiksmai atrodė nederami, jau atsiprašė.

„Kiek peržiūrėjau vaizdą ir turinį, yra ir paveikslėliai, apsinuoginusi mergina sėdi, šalia jos vyras, minimi erotiniai sapnai, aistra, nuodėmė, kūniškumas, nuodėmingas rytas, uždraustas vaisius, bučiuotis rojaus sode – turinį kiekvienas žmogus įvertintų labai individualiai, bet tai nėra susiję su dalykinėmis savybėmis. Toks žinučių turinys, aišku, neturėtų būti siunčiamas kolegoms, arba dėstytojas neturėtų siųsti studentams, nes kiekvienas žmogus tikrai tą gali priimti kaip seksualinį priekabiavimą“, – portalui komentavo Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos vyresnioji patarėja Laima Vengalė-Dits.

„Galų gale, bet kuri mergina, gavusi tokią žinutę, gali sutrikti ir labai nesmagiai pasijusti, nes nežinos, ko tokiais laiškais iš jos norima – ar tai būtų darbdavys, ar kolega. Tai nėra niekaip susiję su darbu“, – pridūrė ji.

E.Vareikis Seimo nario pareigas eina penkias kadencijas iš eilės. Anksčiau jis priklausė Seimo konservatorių frakcijai. Šiuo metu – „valstiečių“ frakcijai, į kurią pateko po to, kai pranešė pasveikęs nuo alkoholizmo.

TAIP PAT SKAITYKITE: E.Vareikio laiškus galima vertinti kaip priekabiavimą, sako lygių galimybių ekspertė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius