-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 04 /16:10

R.Karbauskis: jei ne mano pasakymas apie 300 tarybos narių, visi sakytų, kad puiki pergalė

Ketvirtadienį Kaune į išplėstinį tarybos posėdį susirinko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) nariai. Pirmajame po savivaldos ir tiesioginių merų rinkimų posėdyje bus pasveikinti naujai išrinkti savivaldybių tarybų nariai bei merai, aptarti kai kurie artėjančių Europos Parlamento bei Lietuvos Prezidento rinkimų klausimai.
Ramūnas Karbauskis ir Arvydas Vaitkus
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) tarybos posėdis / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Į išplėstinį LVŽS tarybos posėdį buvo kviečiami atvykti ir partijos tarybos nariai, ir visi naujai išrinkti ir perrinkti savivaldybių tarybų nariai, merai.

Į posėdį atvyko ir Seimo nariai Agnė Širinskienė, Dainius Kepenis ir kiti. Prieš pat posėdžio pradžią į salę įžengė ir šiandien Kaune viešintis premjeras Saulius Skvernelis.

Kaip po posėdžio teigė S.Skvernelis, kalbėdamas apie rinkimų į Europos Parlamentą strategiją, rinkėjams partija sieks perduoti žinią apie tai, kad partija orientuojasi į dirbančią ir kuriančią Lietuvą.

Premjeras nemano, kad antruoju numeriu EP rinkimuose įtraukti Šarūną Marčiulionį buvo klaida: „Manau, kad ne. Tai buvo partijos sprendimas. Labai dažnai žmonės, kurie turi patirtis kitose srityse, profesinėse srityse, galėtų labai stipriai atstovauti svarbią liniją, kalbant apie jaunimą, jaunimo užimtumą, sveikatingumą, sportą“.

Kalbėdamas apie įvykusius savivaldos rinkimus S.Skvernelis teigė, jog ne visi atlaikė neigiamos informacijos srautą ir ten, kur buvo galima ir tikimasi laimėti, ypač tradicines vadinamas savivaldybes – pavyzdžiui, Ignalinos – valstiečiai prarado.

Tačiau taip pat premjeras teigė, kad „valstiečiai“, padidinę mandatų skaičių savivaldoje, pelnytai gali būti laikomi rinkimų laimėtojais, rašo BNS.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

„Mes išaugome ir mandatais, ir merais. Ir jeigu dar būtų lydėjusi šiek tiek didesnė sėkmė – galbūt pritrūko mūsų bendro įsijungimo – mano, Ramūno (Karbauskio-BNS), kitų žmonių. Jeigu būtų buvę mažiau mėšlo, kurį pylė ant mūsų atskirų stiprių kandidatų, jeigu nebūtume patikėję, kad yra tradiciniai rajonai, kuriuos mes ir taip laimėję, įvertinę tas grėsmes, šiandien merų būtų gerokai daugiau“, – kalbėjo jis.

Jis taip pat dėkojo „valstiečių“ atstovams, vykdžiusiems „sunkų, alinantį, nedėkingą“ darbą renkant parašus jo kandidatūrai paremti.

„Noriu, kad jūs perduotumėte tiems žmonėms, kurių šiandien čia nėra, mano asmeninį nuoširdų ačiū, už tą darbą, kurį jie padarė: sunkų, alinantį, nedėkingą, bjaurų, šlykštų kai kada, bet sukandę dantis ėjo, skambino, beldėsi į širdis ir į protus, ir padarė“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Kaip 15min sakė partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, pasveikinus naujai išrinktus ir perrinktus politikus posėdyje didžiausias dėmesys skirtas artėjantiems rinkimams.

„Posėdis yra ir darbinis, ir šventinis. Mūsų naujų tarybos narių yra virš šimto, yra žmonių, dar nebuvusių politikais. Tai labai graži proga [juos pasveikinti]“, – sakė R.Karbauskis.

Posėdį pradėjęs R.Karbauskis džiaugėsi sėkmingais rinkimais: „Kaip partija likome treti pagal mandatų skaičių. Rinkimai mums pakankami sėkmingi. Turime 60 proc. daugiau tarybos narių nei turėjom. Jei ne mano pasakymas, kad galim turėti 300 (tarybos narių), visi sakytų, kad puiki pergalė. O 300 buvo labai didelis noras“, – kalbėjo R.Karbauskis.

300 buvo labai didelis noras.

Kalbėdamas apie rinkimus, partijos pirmininkas akcentavo didelę konkurenciją ir atkreipė dėmesį į rinkimuose dalyvavusių komitetų sėkmę.

R.Karbauskis taip pat teigė, kad partija ne visur kėlė savo kandidatus, o palaikė kitus. Pavyzdžiui, Kaune – Visvaldą Matijošaitį.

Po įžanginės R.Karbauskio kalbos posėdis tęsėsi už uždarų durų.

Darbotvarkės klausimuose – buvusių rinkimų analizė, būsimų rinkimų kampanijų eiga. Taip pat numatyti kiti klausimai – dėl partijos nario metinio mokesčio patvirtinimo, būstinės adreso pakeitimo, pasisakymai ir nuomonės.

Iki šiol 142 mandatus Lietuvos savivaldybių tarybose turėjusi valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga nuo 2019-ųjų jų turės daugiau – rinkėjai mandatus suteikė 223 LVŽS nariams ir delegavo juos į savivaldybių tarybas.

Tiesa, partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis prieš rinkimus tikėjosi bent 300 mandatų.

Partija iškovojo šešis merų mandatus, iš jų du merai – Antanas Bezaras (Šiaulių rajono savivaldybė) ir Vytas Jareckas (Biržų rajono savivaldybė) – išrinkti po pirmojo turo.

„Valstiečių“ merai taip pat išrinkti Lazdijų rajono (Ausma Miškinienė), Klaipėdos rajono (Bronius Markauskas), Visagino (Erlandas Galaguzas) ir Panevėžio rajono (Povilas Žagunis) savivaldybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius