Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 05

R.Karbauskis kreipiasi į VRK dėl galimai neteisėtos finansinės paramos konservatorių veiklai

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) dėl galimai neteisėtos paramos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) veiklai. Žiniasklaidai išplatintame pranešime rašoma, kad kreipimosi pagrindas – praėjusią savaitę žiniasklaidoje paviešinta informacija susijusi su Gabrlieliumi Landsbergiu, Laurynu Kasčiūnu ir „MG Baltic“.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

R.Karbauskis prašo VRK įvertinti apie TS-LKD Gabrieliaus Landsbergio susitikimą su „MG Baltic“ vienu iš tuometinių vadovų Raimondu Kurlianskiu bei šio koncerno teiktą paramą su kitu konservatoriumi Laurynu Kasčiūnu susijusiai organizacijai. R.Karbauskis taip pat prašo VRK kreiptis į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), nes dalis VRK tyrimui reikalingos informacijos, sprendžiant iš publikacijų, yra STT surinktoje ikiteisminio tyrimo medžiagoje.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ praėjusią savaitę paskelbė, kad politinės korupcijos byloje Seimo vicepirmininkei konservatorei I.Degutienei Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) teko lankytis dėl tuomet dar parlamentaro mandato neturėjusio dabartinio frakcijos kolegos L.Kasčiūno. Jis yra dirbęs I.Degutienės padėjėju.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Laurynas Kasčiūnas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Laurynas Kasčiūnas

Kaip rašo „Lietuvos rytas“, pareigūnai įtarė, kad konservatorius už finansinę paramą su juo susijusiai asociacijai iš tuometinio „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurliansko gavo užduotį įtikinti ilgametę Biudžeto ir finansų komiteto narę I.Degutienę balsuoti už liberalo Šarūno Gustainio pataisą dėl vartojimo kreditų.

Tuomet į apklausą buvo iškviesta I.Degutienė. Politikė dienraščiui tvirtino kol kas negalinti atskleisti apklausos detalių, tačiau pripažino, kad į STT jai teko eiti dėl L.Kasčiūno: „Jis netiesiogiai prašė paramos Š.Gustainio teiktai pataisai, bet aš atsakiau, kad nesuktų galvos – niekam netarnavau ir netarnausiu.“

Straipsnyje taip pat minimas partijos lyderio Gabrieliaus Landsbergio liudijimas – šis politikas buvo keliskart susitikęs su R.Kurlianskiu.

Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Raimondas Kurlianskis
Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Raimondas Kurlianskis

R.Karbauskiui didelį nerimą kelia TS-LKD partijos lyderio susitikimas su koncerno atstovais, kurio metu galimai kalbėta ir ne apie piniginę paramą naudojant „MG Baltic“ valdomas žiniasklaidos priemones konservatorių viešųjų ryšių palaikymui bei netiesioginei politinei reklamai skleisti.

L.Kasčiūnas „MG Baltic“ byloje yra liudytojas. Įtarimai pateikti buvusiam liberalų lyderiui Eligijui Masiuliui, Seimo nariui Gintarui Steponavičiui, eksparlamentarui Šarūnui Gustainiui, buvusiam „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui ir buvusiam „MG Baltic“ viceprezidentui R.Kurlianskiui bei trims juridiniams asmenims – Liberalų sąjūdžiui, Darbo partijai bei koncernui „MG Baltic“.

Šiuo metu L.Kasčiūno narystė partijoje yra suspenduota vieneriems metams.

LVŽS pirmininkas sako, kad vertinant šias naujai paaiškėjusias aplinkybes, ypač tai, kad L.Kasčiūnas apklausos Specialiųjų tyrimų tarnyboje metu pripažino, kad koncernas „MG Baltic“ yra skyręs finansinę paramą jo atstovaujamai asociacijai „Valstybingumo ir tradicijų studijų centras“.

„Kyla pagrįsta abejonė, ar toks lėšų skyrimas artimai su TS-LKD vadovybe susijusioms organizacijoms neturi neteisėto politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo požymių“, – sako R.Karbauskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius