Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 10 14

R.Karbauskis: naujojo ekonomikos ministro skyrimas bus atidėtas

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad naujojo ekonomikos ir inovacijų ministro skyrimas nusikels, nes po to, kai Europos Parlamentas atmetė kelis kandidatus į eurokomisarus, nusikėlė ir Europos Komisijos sudėties tvirtinimas.
Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministerija
Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministerija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Nežinau, kada tiksliai reikės ministro. Kiek supratau, vienas iš kandidatų į komisarus neišlaikė vadinamosios apklausos. Atitinkamai užsitęsė procedūra, nes visi komisarai tvirtinami kartu. Ir jeigu nors vienas jų nėra tvirtinamas, tokiu atveju, netvirtinami visi komisarai“, – 15min pirmadienį komentavo politikas.

R.Karbauskis patikino, kad sprendimo dėl naujojo ministro nebus tol, kol jis nebus reikalingas: „Seimas, koalicija ir premjeras tikrai nepriims sprendimo, kol nereikės kandidato.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

Ekonomikos ir inovacijų ministro vieta liks laisva, jei šias pareigas einantis Virginijus Sinkevičius bus paskirtas eurokomisaru. Jo kandidatūra Europos Parlamente vertinama palankiai.

Kuri partija į šią ministeriją deleguos savo atstovą, kol kas neaišku – nors pagal koalicijos sutartį atsakomybės sritis priskiriama „valstiečiams“, Vyriausybėje savo atstovo neturi „tvarkiečiai“.

Partijos atstovas, frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūnas Vytautas Kamblevičius 15min teigė, kad ministro turi ieškoti prezidentas ir premjeras, bet tiek partija, tiek frakcija, anot jo, turi ką pasiūlyti į šias pareigas.

Premjeras Saulius Skvernelis praėjusią savaitę pareiškė nelabai ieškantis naujo ministro, bet kandidatas, anot jo, turės būti patyręs.

„Kol ministras dirba, aš, atvirai pasakius, ir nesvarstau, nelabai ir ieškau kandidatų. Jeigu atsilaisvins ta pozicija, tai... Liko metai laiko. Ar šiek tiek jau ir mažiau. Tai nebus žmogus, kuris galėtų ateiti mokytis, bandyti temą pagauti. Iššūkiai tai ministerijai yra milžiniški, poreikiai milžiniški, – kalbėjo jis.

– Reikės surasti kandidatą, kuris būtų pasirengęs pačią pirmą dieną vykdyti tuos ministerijos uždavinius, kurie numatyti Vyriausybės programoje.“

Anksčiau planuota, kad naujoji Europos Komisija darbą pradės lapkričio 1-ąją, tačiau europarlamentarams atmetus Vengrijos, Rumunijos ir Prancūzijos šalių deleguotas kandidatūras, data nusikėlė į gruodį. Apie tai savaitgalį pranešė Europos Parlamento pirmininkas Davidas Sassoli.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius