-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 11 26 /11:36

G.Landsbergis apie gatvę prie S.Skvernelio namų: primena blogiausias nomenklatūrines tradicijas

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis sako nematantis problemų dėl išasfaltuotos gatvės prie premjero Sauliaus Skvernelio namų, opozicinių konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis tvirtina, jog reikalingas tyrimas situacijai aiškintis, o pirmoji reakcija – šokas. 
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kalbant apie vienų ar kitų kelių asfaltavimą, tai priklauso nuo eismo intensyvumo, kaip, kokį kelią įtraukia Susisiekimo ministerija į savo planus. Šioje situacijoje nereikia ieškoti problemų ten, kur jų nėra“, – antradienį žurnalistams Seime sakė R.Karbauskis.

Anot jo, keliams Vilniaus rajone skiriami papildomi pinigai, „bet sprendimai priimti visais atvejais 2015 metais ir anksčiau, šita valdžia su tais sprendimais neturi nieko bendro“.

Antradienį publikuotas 15min tyrimas skelbia, kad iš Vilniaus rajono kelių asfaltavimui papildomai skirtų 300 tūkst. eurų, beveik visa ši suma teko premjero S.Skvernelio gyvenamai gatvei asfaltuoti. S.Skvernelio gatvę į remontuotinų sąrašą spalio pabaigoje įtraukė Vilniaus rajono savivaldybės taryba, o po penkių dienų pinigų darbams skyrė Vyriausybė.

G.Landsbergis: tai nomenklatūros taktika ir praktika

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis G.Landsbergis sako, kad pasitvirtinus publikacijoje minimiems faktams „ši istorija primena pačias blogiausias nomenklatūrines tradicijas“, o pirmoji konservatorių reakcija – „mes esame šokiruoti“.

„Vijūnėlės dvaras, „Draugystės“ viešbutis, tai tiesiog nomenklatūros sena taktika ir praktika, kai valdžia naudojama savo asmeniniams interesams tenkinti. Vienareikšmiškai bus keliami klausimai, bus kviečiamas ministras, savivaldybės atstovai, Vadovybės apsaugos departamento atstovai, čia reikalingas tyrimas, kuris, ko gero, lems ir politines pasekmes“, – antradienį žurnalistams Seime sakė G.Landsbergis.

M.Lingė: panašu į pabaigos pradžią

Buvęs kadenciją baigusios prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausiasis patarėjas, dabar TS-LKD vykdomajame sekretoriate dirbantis Mindaugas Lingė savo komentare feisbuke teigė, kad situacija jam atrodo kaip pabaigos pradžia.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Mindaugas Lingė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Mindaugas Lingė

„Tokia, kokia buvusiai Vyriausybei buvo Vijūnėlė, zadanijos, Vyriausybės nutarimo antikonstitucinis stūmimas. Tik čia atrodo rimčiau – atėjus su aukštai iškelta skaidrumo ir profesionalumo vėliava – baigiantis kadencijai skubiai skiriami pinigai savo gatvės remontui. Vienas iš priekaištų „valstiečių“ išspirtam R.Masiuliui buvo, kad ministerija neasfaltuoja žvyrkelių, nors ministro pateikti faktai rodė priešingus dalykus. Vadinasi, ne tuos žvyrkelius asfaltavo... Paskirtas J.Narkevičius ėmėsi teisingų žvyrkelių. Štai kodėl jo visi turistavimai ir nemokami pietavimai lengvai pateisinami ir pridengiami“, – rašo jis.

Anot M.Lingės, premjeras pristatydamas paskirtą J.Narkevičių palinkėjo, kad ministro kūryba būtų rezultatyvi, išmani, kad matytume rezultatą, kurį pajustų kiekvienas žmogus, nesvarbu, kur jis gyvena.

„Ministras turbūt suprato tai labai tiesiogiai ir paraidžiui – svarbiausia, kad kūrybą ir rezultatus matytų pats S.Skvernelis. Iškalbinga, kad dangstomasi VAD pareigūnų interesais ir neva kelias asfaltuojamas dėl jų gerovės ir darbo sąlygų. Aha, labai logiška baigiantis kadencijai kurti sąlygas tiems, kurie jau po metų labai tikėtina saugos kitus asmenis ir jų maršrutai drieksis kitomis kryptimis...“, – komentare rašo jis.

BNS skelbė, kad susisiekimo ministru tapęs Jaroslavas Narkevičius pasiūlė Vyriausybei perskirstyti 3,3 mln. eurų iš Kelių priežiūros ir plėtros programos rezervo.

Nurodant, kad pinigai skiriami saugaus eismo priemonėms vietinės reikšmės keliuose diegti gausiai tautinių mažumų gyvenamoje savivaldybėje, asignavimai buvo padidinti Trakų ir Vilniaus rajonams. Vilniaus rajono vietinės reikšmės keliams Vyriausybė sutiko papildomai skirti 300 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius