Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 04 /10:33

R.Masiulis: premjerui esu sakęs, kad kol jis premjeras, jo gatvė nebus išasfaltuota

Buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis savo feisbuko puslapyje pasidalijo nuomone apie dabartinius Susisiekimo ministeriją purtančius skandalus dėl premjero gatvės asfaltavimo. Anot jo – susiklosčiusi situacija yra nepriimtina bei „didelis žingsnis atgal“.
Rokas Masiulis
Rokas Masiulis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Buvęs susisiekimo ministras teigė, kad sulaukia daug prašymų pakomentuoti situaciją susisiekimo sektoriuje.

„Situacija, neatrodo gerai, ypač daug nerimo kelia nomenklatūrinis šešėlis, vėl pakilęs virš šio sektoriaus“, – rašo R.Masiulis.

Anot jo, padidintas lėšų skyrimas ministro ir partijos apygardoms, neaiškus premjero gatvės asfaltavimas yra blogi pavyzdžiai, darantys reputacinę žalą ir ministerijai, ir valstybei.

„Nerealu, kad ministerija nežinojo apie Upės gatvės asfaltavimo sprendimą, nes rezervo lėšos yra perskirstomos su tikslu, kad būtų panaudotos iki kalendorinių metų galo. Dėl šios priežasties lėšos skiriamos tiems objektams, kuriuos savivaldybės garantuotai užbaigs iki metų galo, kompensuoti. Ministerija, prieš pateikdama Vyriausybei tvirtinti, turi patikrinti, ar tai bus padaryta. Taip būdavo daroma visada, bent jau man esant ministru“, – savo nuomone dalijosi buvęs ministras.

Jis teigė, kad lėšų įsisavinimo galimybė turėjo būti patikrinta ir šį kartą, tad, jo nuomone, buvo žinoma, kam yra skiriamos lėšos.

„Ar premjeras žinojo šią situaciją? Jei nežinojo, tai klausimas, kodėl jis nebuvo informuotas?“ – rašo R.Masiulis.

15min tyrime išsiaiškinta, kad iš Vilniaus rajono keliams skirtų 300 tūkstančių eurų 299,9 tūkstančiai atiteko gatvei, esančiai prie premjero namų. Premjeras teigė nieko apie tokį sprendimą nežinojęs.

R.Masiulis BNS sakė, kad kai dirbo susisiekimo ministru, žinojo apie Upės gatvę, nes „kelininkai iš karto žino, kas toje gatvėje gyvena“, bet premjeras jo nespaudė skirti šiam objektui lėšų.

„Mes esame su juo apie tą gatvę kalbėję kitų klausimų kontekste, kai kalbėjome apie žvyrkelių asfaltavimą, diskutuodavome apie kriterijus, kuriais remiantis gatvės galės būti asfaltuojamos“, – teigė buvęs ministras.

„Mano argumentas visada buvo, kad, kaip pavyzdys, Upės gatvė neturi šansų būti išasfaltuota savivaldybės, nes ji neturi pakankamai lėšų ir gatvės intensyvumas yra mažas. Vilniaus rajono savivaldybėje yra daug intensyvesnių gatvių, kurios pagal kriterijus papultų pirmos“, – tvirtino R.Masiulis.

Pasak jo, Vilniaus rajono savivaldybė būtų rizikavusi savo pinigais asfaltuoti Upės gatvę, todėl turėjo gauti Vyriausybės patikinimą, kad lėšos jos tvarkymui bus skirtos.

„Atsimenu, ir premjerui esu sakęs, kad kol jūs esate premjeras, tikrai jūsų gatvė nebus padaryta vien dėl to, kad jūs esate premjeras ir tai būtų skandalas bet kokiu atveju“, – kalbėjo R. Masiulis.

Pasak jo, neaiškus S.Skvernelio gatvės asfaltavimas bei padidintas lėšų skyrimas dabartinio ministro Jaroslavo Narkevičiaus ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos apygardoms daro reputacinę žalą valstybei.

Buvęs ministras kalbėjo apie spalį Vyriausybės priimtą sprendimą, kuriuo trečdalis perskirstytų Kelių programos rezervo lėšų gatvių tvarkymui buvo paskirta Vilniaus ir Trakų rajonams. Pastarajame rajone yra ministro J.Narkevičiaus vienmandatė apygarda.

J. Narkevičius pakeitė R. Masiulį susisiekimo ministro poste, vasarą Lenkų rinkimų akcijai prisijungus prie valdančiosios koalicijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius