-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 01 /12:46

R.Šimašius laukia koalicijos partnerių LLRA-KŠS paaiškinimų

Vilniaus meras Remigijus Šimašius penktadienį sušaukė Vilniaus miesto valdančiosios koalicijos tarybą, kurioje su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) seniūnu aptarė skandalingus partijos nario Zbignevo Jedinskio pasisakymus ir pareiškė laukiantis oficialaus partijos paaiškinimo.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Iki šio momento visa Vilniaus miesto Taryba – pozicija ir opozicija iki kiekvieno nario – buvo vieninga dėl Ukrainos kovos palaikymo, Lietuvos Vakarų orientacijos, ir Rusijos agresijos pasmerkimo.

Vakar vienos iš koaliciją sudarančių partijų narys prisišnekėjo visiškų sovietinių nesąmonių. Nors jis ir neturi nieko bendro su Vilniumi, į tai žiūrime labai rimtai.

Šiandien per pietus sušaukiau mūsų koalicijos Tarybą. Kalbėjau su LLRA frakcijos seniūnu ir jų deleguota vicemere. Pačiu artimiausiu metu laukiame aiškaus ir nedviprasmiško atsiribojimo nuo jų partijos nario pareiškimų“, – savo paskyroje „Facebook“ paskelbė Vilniaus meras.

Seimo nario Česlavo Olševskio patarėjas, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovas Zbignevas Jedinskis sako, jog Lenkija turėtų atsiskirti nuo NATO ir Europos Sąjungos (ES) bei sudaryti sąjungą su Rusija.

Partijos pozicija: nepritaria, bet gina teisę turėti nuomonę

LLRA-KŠS atstovė Seime Rita Tamašunienė leido suprasti, jog jos bei kitų partijai atstovaujančių parlamentarų nuomonė dėl ryšių su NATO ir ES nutraukimo yra kitokia nei Z.Jedinskio.

„Visos partijos ir mūsų LLRA-KŠS dirbame ties vienu pagrindu – Lietuva yra visateisė ES ir NATO narė, ir mes stipriname savo pozicijas šituose stipriuose, tarptautiniuose, garantą mūsų saugumui užtikrinančiose organizacijose.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Zbignevas Jedinskis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Zbignevas Jedinskis

Ir viena iš strateginių mūsų partnerių regione yra Lenkija. Ir mes kartu su Lenkija taip pat bendradarbiaudami siekiame ir kitų valstybių geresnio dalyvavo, efektyvesnio dalyvavo tose svarbiose organizacijose. Taip pat remiame Ukrainos siekius“, – dėstė R.Tamašunienė.

LLRA-KŠS interneto svetainėje patalpintame politinės jėgos pranešime teigiama, kad ji pasisako už euroatlantinę kryptį užsienio politikoje.

Seimo narys Česlavas Olševskis, komentuodamas savo patarėjo Z.Jedinskio pasisakymą, teigia, kad Seimo nario patarėjo pareigybė ir jo funkcijos neapima tarptautinės politikos tematikos, todėl jo komentarą diskusijoje feisbuke neįmanoma vertinti kitaip, nei asmeninę nuomonę.

Partijos pareiškime rašoma:

"Pad pagal LR Konstitucijos 25 straipsnį, Lietuvos piliečiui yra garantuojamos visokeriopos teisės:

– Žmogus turi teisę turėti savo įsitikinimus ir juos laisvai reikšti.

– Žmogui neturi būti kliudoma ieškoti, gauti ir skleisti informaciją bei idėjas.

Konstitucinis laisvos minties principas yra vienas svarbiausių iš žmogaus teisių srities. Todėl patarėjo Z.Jedinskio pasisakymą: „Lenkija turi kuo skubiau palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija. Tai bus stipriausia slavų šalių sąjunga, paremta krikščioniškomis ir šeimos vertybėmis, kuri bus naudinga Lenkijos piliečiams, o ne kažkam iš kitos vandenyno pusės” Česlav Olševski vertina kaip jo asmeninę nuomonę. Ir tik taip ji turi būti vertinama".

LLRA-KŠS spaudos biuras pažymi, kad aukščiau pateikti Č.Olševskio atsakymai atspindi ir partijos poziciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius