2010 03 18

R.Žilinskas iš komisijos pirmininkų nušalintas per kelias minutes

Per žaibišką Seimo Atominės energetikos komisijos (AEK) posėdį ketvirtadienį atstatydintas jos pirmininkas Rokas Žilinskas.
Rokas Žilinskas
Rokas Žilinskas / TV3 nuotr.

Susirinkę komisijos nariai sprendė tik vieną klausimą: ar atleisti oficialiai į opoziciją perėjusios Krikščionių partijos atstovą R.Žilinską iš pareigų.   

Komisijoje yra 15-a Seimo narių, iš kurių 8 priklauso valdančiajai koalicijai. Jų balsais per vos keletą minučių trukusį posėdį R.Žilinskas ir buvo atstatydintas.

„Vieną dieną mane premjeras ir energetikos ministras vadina geriausiu komisijos pirmininku, o kitą  atstatydina“, – stebėjosi Krikščionių partijos atstovas. 

Politikas piktinosi, esą nušalinant iš komisijos pirmininko pareigų buvo pažeistos procedūros. Anot R.Žilinsko, pagal nustatytą tvarką komiteto arba komisijos pirmininkas gali būti atstatydintas raštu pareiškus jam nepasitikėjimą arba pasitelkus perrinkimo procedūrą. AEK nariai esą nepadarė nei vieno, nei kito, todėl R.Žilinskas svarstys, „ar verta laužyti ietis“, t. y. kreiptis į Seimo etikos sargus ar imtis kitų veiksmų. Bet kokiu atveju dėl jo atleidimo iš komisijos pirmininko dar turės balsuoti visas Seimas.

Komisijos pirmininko postą R.Žilinskas gavo, kai dar priklausė Tautos prisikėlimo partijai, su kurios vėliava ir buvo išrinktas į Seimą. Tačiau partijai skilus jis atsidūrė Krikščionių partijos, kuri prieš keletą dienų oficialiai pasiskelbė esanti opozicinė frakcija, gretose. Nuo to laiko Seimo padaliniuose vyksta smulkių perversmų. Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijos nariai šią savaitę pareiškė nepasitikėjimą jos pirmininku R.Žilinsko bendražygiu Aleksandru Sacharuku. Tuo tarpu Kaimo reikalų komitete susivieniję opozicijos atstovai nutarė atstatydinti jo pirmininką Edmundą Pupinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius