Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 09

Radiacinės saugos centras informuoja: radiacijos padidėjimo nenustatyta

Pasirodžius informacijai, kad Baltarusijos atominė elektrinė nustojo gaminti elektros energiją, Radiacinės saugos centras informuoja, kad Lietuvos radiacijos lygio stebėjimo stotys (RADIS) padidėjusio gamtinio jonizuojančiosios spinduliuotės fono nefiksuoja, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Astravo atominė elektrinė
Astravo atominė elektrinė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gyventojams nėra jokio pagrindo nerimauti ar vartoti kalio jodido tabletes. RADIS sistemos teikiami aplinkos dozės galios matavimų rezultatai yra nuolatos stebimi, todėl apie bet kokį gresiantį pavojų, susijusį su radioaktyviųjų medžiagų pasklidimu aplinkoje, gyventojus atsakingosios institucijos informuotų nedelsiant.

Kaip pirmadienį rašė 15min, pirmadienio rytą buvo pranešta, kad ką tik iškilmingai atidaryta pirmoji Baltarusijos atominė elektrinė Astrave laikinai sustabdyta.

Vakarop paaiškėjo, kad tai nutiko dėl incidento – dar sekmadienį pirmasis blokas nustojo veikti dėl sprogusio įtampos transformatoriaus. Tai įvyko praėjus vos dienai, kai A.Lukašenkos leidimu buvo padidinta elektrinės galia. Baltarusijos energetikos ministerija patvirtino, kad vyksta bandymai paleidžiant atominę elektrinę įprastu režimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius