Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 18 /15:49

Radviliškio ligoninė stabdo veiklą

Radviliškio rajono savivaldybė informuoja, kad nuo rugsėjo 18 d. stabdoma Radviliškio ligoninės veikla. Ligoninės direktorius Vaidas Smalinskas 15min patvirtino, kad tokių veiksmų imtasi po to, kai Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) ketvirtadienį atliko ligoninės neplaninį patikrinimą ir nustatė infekcijos kontrolės pažeidimų.
Klaipėdos Jūrininkų ligoninės darbas karantino metu
Asociatyvi nuotrauka / Tomo Preikšos nuotr.

„Nuo penktadienio iki atskiro pranešimo VšĮ Radviliškio ligoninė stabdo naujų pacientų priėmimą ir hospitalizavimą.

Taip pat stabdomos visos planinės operacijos, konsultacijos ir kitos teikiamos paslaugos atvykstantiems pacientams. Pacientai, kuriems artimiausiu laiku buvo suplanuotos konsultacijos ar operacijos, apie paslaugų atidėjimą bus informuoti telefonu“, – feisbuko paskyroje pranešė Radviliškio rajono savivaldybė.

Radviliškio ligoninės direktorius V.Smalinskas 15min sakė, kad kol kas nežinoma, kuriam laikui stabdomas įstaigos darbas, „nežinome, koks bus pilitmas“, sakė jis.

„Dabar infekuoti [red. – ligoniai] atskiriami nuo neinfekuotų. Ir formuojamos slaugos personalo komandos iš neinfekuotų darbuotojų“, – šiuo metu atliekamus veiksmus komentavo ligoninės direktorius.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) ketvirtadienį informavo, kad centro specialistai, atlikę neplaninį patikrinimą Radviliškio ligoninėje, nustatė infekcijų kontrolės pažeidimų, galimai galėjusių prisidėti prie koronavirusinės infekcijos (COVID-19) išplitimo įstaigoje. Dėl to gydymo įstaigai nurodyta nedelsiant stabdyti naujų pacientų priėmimą į gydymo įstaigą, t. y. ne tik į Slaugos ir palaikomojo gydymo skyrių, bet ir visus kitus ligoninės padalinius.

Vakar NVSC skelbė, kad koronavirusas ketvirtadienį jau patvirtintas 31 asmeniui ligoninėje: 8 darbuotojams ir 23 Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus pacientams. Izoliuota apie 40 darbuotojų.

Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje iš viso gydomi 45 pacientai, pusei jų liga nepatvirtinta.

Vicemero teigimu, iki ketvirtadienio vakaro užfiksuoti iš viso 34 atvejai, nuspręsta nebepriimti naujų pacientų.

„Ligoninėje šimtu procentų testuojami ir patys darbuotojai, ir pacientai, galvojama daryti tam tikras komandas, kurių darbo laikas kuo mažiau persikirstų, rekomenduojame darbuotojams mažinti ekspozicinį laiką bendraujant, laikytis atstumų, rankų higienos. Svarbiausia nepanikuoti: yra kaip yra, beveik visi atvejai yra besimptomiai, niekam nėra vykdoma dirbtinė plaučių ventiliacija, padėtis dar kontroliuojama“, – teigė jis.

M.Pauliukas tvirtino, kad šiuo metu ligoninėje pacientų lankymas draudžiamas, sustabdytos visos planinės operacijos ir teikiama tik skubi pagalba.

Po koronaviruso protrūkio Radviliškio rajono savivaldybė ketvirtadienį pranešė, kad nuo pirmadienio atšaukiami masiniai renginiai ir susibūrimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius