Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 27

Ramūnas Karbauskis nepatenkintas partijos rezultatais Europos Parlamento rinkimuose

Europos Parlamento rinkimuose Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) pretenduoja į du mandatus vietoje turėto vieno, tačiau partijos lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad rezultatas jo netenkina.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Kaip čia gerai ir vertinsi. Mes iš tikrųjų turėsime rinktis ir svarstyti, ką daryti, nes rezultatas nėra toks, kuris tenkintų. O kokie žingsniai bus – spręsime“, – pirmadienio naktį sakė R.Karbauskis.

Jis teigė, kad rezultatas netenkinantis, nors jis „beveik du kartus didesnis, nei buvo.“

„Kiekvienas partijos vadovas nori laimėti rinkimus. Jei nepasisekė, reiškia, suklydome“, – pridūrė LVŽS vadovas.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, suskaičiavus balsus 1820 apylinkėse iš 1972, rinkimuose pirmauja į tris mandatus pretenduojantys konservatoriai, po du mandatus iškovoti gali socialdemokratai ir LVŽS, po vieną – Darbo partija, Valdemaro Tomaševskio blokas, Liberalų sąjūdis ir Aušros Maldeikienės rinkimų komitetas.

Pirminiai reitingavimo rezultatai rodo, kad į Europos Parlamentą su valstiečių sąrašu gali patekti pirmasis jame buvęs europarlamentaras Bronis Ropė bei antruoju įrašytas buvęs krepšininkas, verslininkas Šarūnas Marčiulionis.

R.Karbauskis sako, kad rinkimuose į Europos Parlamentą reikšmės turėjo asmenybės, pavyzdžiui, socialdemokratų sąrašo lyderė Vilija Blinkevičiūtė, kuri „pritraukė tų balsų“.

Jis pripažino, kad partijoje buvo nepasitenkinimų, jog sąrašo viršuje yra nepartiniai asmenys.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis

S.Skvernelio užuominų, jog jis turi kitų planų, nebūtinai susijusių su valstiečiais, R.Karbauskis nekomentuoja.

„Ten nieko nebuvo pasakyta tokio, dėl ko aš turėčiau su juo aiškintis“, – sakė LVŽS lyderis, paklaustas, ar artimiausiu metu žada susitikti su premjeru aptarti jo sekmadienio pareiškimų bei išsakytos kritikos asmeniškai R.Karbauskiui.

Paklaustas, ar mato ženklų, jog partijoje gali įvykti skilimas, jis tvirtino, jog „viskas priklauso nuo ambicijų“.

„Jei žmonės, kurie atėjo dirbti, galvoja ne apie save, o apie valstybę, tai tikriausiai ne. Bet jeigu kas nors pradės skaičiuoti, kaip jam apsimoka, iki rinkimų likus pusantrų metų, jei vertins, kad Seimo rinkimų rezultatas nebus toks palankus, kaip praėjusių, tokiu atveju, gali viskas baigtis, jog žmonės pradės galvoti, kaip jiems geriau“, – tikino jis.

Kalbėdamas apie Gitano Nausėdos pergalę prezidento rinkimuose, jis sakė, kad laimėjo „tas, kuris buvo vertingiausias laimėti“, ir tikisi iš jo dialogo su Seimu.

„Tikiuosi, kad bus dialogas tarp vykdomosios valdžios, Seimo ir prezidento ir ta situacija, kuri klostėsi dvejus su puse metų, pasibaigs ir bus ieškoma geriausių valstybei sprendimų“, – teigė R.Karbauskis.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gitanas Nausėda
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gitanas Nausėda

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius