Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 09

Rasa Kazėnienė sako nedalyvaujanti vyro versle ir iš tikrųjų ilgai sirgusi

Apie pažeidimus Kauno tardymo izoliatoriuje teisėsaugai ir žiniasklaidai pranešusi jo darbuotoja Rasa Kazėnienė sako nedalyvaujanti vyro versle.
Rasa Kazėnien
Rasa Kazėnienė / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

„Verslas yra ne mano. Mano vyras 2008 metais pradėjo verslą mums net nesusituokus. Aš jame nedalyvauju ir tai nesusiję su mano darbu“, – BNS ketvirtadienį sakė R.Kazėnienė.

Taip ji komentavo nuo pareigų nušalintos Kalėjimų departamento vadovės Živilės Mikėnaitės prielaidą, kad jos ilgą laiką pernai turėtas nedarbingumas gali būti susijęs su tuo, jog pareigūnė „sėkmingai su savo vyru daro verslą“.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ 2016 metų lapkritį skelbė, kad R.Kazėnienė su vyru įkūrė įmonės biurą buvusiame sovietiniame viešajame tualete Kaune.

Kauno tardymo izoliatoriaus Buhalterinės apskaitos skyriaus viršininkė nedirbo nuo praėjusių metų balandžio iki gruodžio mėnesio. Ji BNS teigė sirgusi ir iki šiol galutinai nepasveikusi. Mažesnę dalį minimo laiko ji buvo išėjusi atostogų.

Pasak R.Kazėnienės, renovuojamas viešasis tualetas Kaune yra jos ir vyro bendra santuokos nuosavybė ir jis nesusijęs su vyro verslu.

„Mes jį įsigijome 2013 ar 2014 metais, ir tą viešąjį tualetą tvarko mano vyras, nes tai yra ne moters darbas“, – sakė pareigūnė.

Po jos pranešimų Generalinė prokuratūra ėmėsi tirti galimus pažeidimus Kauno tardymo izoliatoriuje. Tyrimą, be kitų institucijų, atlieka Teisingumo ministerija, jam vykstant Ž.Mikėnaitė ir Kauno tardymo izoliatoriaus laikinasis vadovas Edvardas Kviatkauskas buvo nušalinti nuo pareigų.

Ž.Mikėnaitė ketvirtadienį pranešė apskundusi teismui šį teisingumo ministrės Mildos Vainiutės sprendimą.

Priešingai nei R.Kazėnienė, 2011–2015 metais Kauno tardymo izoliatoriui vadovavusi Ž.Mikėnaitė sako, kad izoliatoriaus buhalterė į ją niekada nesikreipė dėl galimų pažeidimų.

Tačiau buhalterė toliau kartoja su Ž.Mikėnaite bendravusi.

„Tai akivaizdus melas. 2012 metais pradėjau dirbti Kauno tardymo izoliatoriuje ir nuolat žodžiu, tada dar ir jos skatinama, informuodavau ją apie negeroves šioje įstaigoje ir apie tai, ką matau kaip finansininkė“, – sakė R.Kazėnienė.

„Vieną kartą, kada jai tos informacijos, matyt, buvo per daug, ji manęs paklausė, ar aš jos bijau ir kodėl taip elgiuosi. Aš pasakiau, kad nebijau. Tada ji pasakė, kad visi jos bijo. Tada supranti, kad šitas žmogus nenori girdėti to, kas yra iš tikrųjų“, – pridūrė ji.

Be kitų dalykų, R.Kazėnienė informavo teisėsaugą ir žiniasklaidą, kad Kauno tardymo izoliatoriuje pirties vedėja vadovauja pirčiai, kurios nėra, paslaugos ir prekės gali būti perkamos iš įmonių, galbūt susijusių su izoliatoriaus darbuotojais, o kai kurios prekės galėjo būti įsigyjamos už kelis ar keliolika kartų didesnę nei rinkos kaina.

Paskelbus šią informaciją viešai, Teisingumo ministerija sulaukė keliasdešimt pataisos įstaigų darbuotojų elektroninių laiškų apie galimus pažeidimus kitose laisvės atėmimo vietose. M.Vainiutė žadėjo, kad bus tikrinama visuose skunduose pateikta informacija. Kalėjimų departamento ir pavaldžių įstaigų biudžeto vykdymo vertinimo ėmėsi ir Viešųjų pirkimų tarnyba, Valstybės kontrolė, galimus interesų konfliktus aiškinasi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

Ž.Mikėnaitė neigia kai kuriuos Kauno tardymo izoliatoriaus buhalterės išdėstytus kaltinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius