Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 31

Rasa Kazėnienė palieka Kauno tardymo izoliatorių

Negeroves kalėjimų sistemoje atskleidusi Rasa Kazėnienė paskelbė, kad pirmadienis – paskutinė jos diena Kauno tardymo izoliatoriuje (KTI). 15min ji teigė, kad nieko nenutiko – šis etapas baigėsi, o ji nori pailsėti ir judėti pirmyn.
Rasa Kazėnienė
Rasa Kazėnienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Šiandien džiaugsminga ir taip ilgai laukta paskutinė mano darbo diena Kauno tardymo izoliatoriuje! 15 metų sąžiningo darbo davė sistemai, o tuo pačiu ir Lietuvai, puikių rezultatų: pilietiškas mano ir mano šeimos 2016 m pranešimas apie korupciją įkalinimo įstaigose, su „loviu“ privertė atsisveikinti bent 25 valstybės pinigus siurbusius tarnautojus, sutaupyti / tikslingai panaudoti milijonai eurų, sukurta tokia įstaigos vidaus kontrolė, kad viešieji pirkimai būtų maksimaliai skaidrūs, turtas valdomas efektyviai, valdymo struktūra optimali, valstybės lėšos naudojamos racionaliai“, – pirmadienį feisbuke paskelbė R.Kazėnienė.

Ji kartu teigė padariusi viską, negailėjusi savęs ir siekusi rezultatų lyg dirbtų sau.

„Tokia buvo mano prieš 15 metų duotos priesaikos išraiška. Viliuosi, kad žmonės, kuriuos palieku dirbti, atras savyje jėgų ir vidinės motyvacijos tęsti pradėtus svarbius energetinio efektyvumo ir kitus lėšų taupymo projektus.

Tikiuosi, jog politikams užteks politinės valios atsispirti į „lovį“ siekiančių sugrįžti įtakai, dirbti sąžiningai Valstybės labui. Išeinu, nes pati labai to noriu, nes padariau viską ką galėjau ir ką norėjau, o dabar laikas atsigręžti į šeimą, į save, gyventi ir džiaugtis gyvenimu bei atrasti save naujose veiklose. Žmogaus sąžinė yra visa ko viršūnė. Jeigu su ja sugebi susigyventi, tuomet atlikti darbai tampa prasmingi ir teisingi“, – rašė ji.

R.Kazėnienė 15min sakė, jog darbą palieka džiaugsmingai.

„Praėjo penkeri metai, tikslus visus pasiekiau, pinigus visus, kiek patikėjo valstybė, taupėme, struktūras padarėme optimalias – viskas yra padaryta, aš, kaip žmogus, tiesiog noriu judėti pirmyn ir šiek tiek pailsėti“, – patikino ji.

Apie R.Kazėnienę Lietuva sužinojo 2017 metų pradžioje, kai Kauno tardymo izoliatoriaus buhalterė viešai paskelbė apie negeroves šioje įstaigoje.

Po to vykusio tarnybinio patikrinimo metu atsistatydino Kalėjimų departamento direktorė Živilė Mikėnaitė, o po tyrimo atleistas Kauno tardymo izoliatoriaus vadovas Edvardas Kviatkauskas.

Skandale minėta įmonė „Niklita“ R.Kazėnienę buvo padavusi į teismą, o po ilgo bylinėjimosi ji teismą laimėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius