Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 25 /18:23

Registrų centras: klaidinančia interneto svetaine mėginama diskredituoti galimybių pasą

Registrų centras perspėjo gyventojus, kad viešojoje erdvėje sukūrus specialią interneto svetainę mėginama diskredituoti galimybių pasą, kuris suteikia daugiau laisvių imunitetą nuo koronaviruso įgijusiems žmonėms. Nuo originalios interneto svetainės šio puslapio, pateikiančio klaidingą informaciją, adresas skiriasi vos viena raide. Interneto adresų tikrinimo sistemoje rašoma, kad praėjusią savaitę domeną užregistravo prieštaringais pasisakymais apie sveikatos apsaugos sistemą pagarsėjęs Ugnius Kiguolis.
gpasas
gpasas

„Pastebėjome viešojoje erdvėje pirmuosius bandymus diskredituoti galimybių pasą ir jo teikiamas galimybes“, – 15min antradienio vakarą sakė Registrų centro atstovas Mindaugas Samkus.

Jis pabrėžė, kad originalų puslapį gpasas.lt primenanti interneto svetainė gpasas.it „neturi nieko bendro su galimybių pasu ir jį kūrusiomis institucijomis“.

Naujosios interneto svetainės spalvinis apipavidalinimas ir dizainas yra itin panašūs į tikrojo puslapio. Joje yra šūsnis melagingų sąlygų pasui gauti. Pavyzdžiui, teigiama, jog dokumento negalės gauti turintys skolų, vėluojantys mokėti mokesčius ar teisti asmenys.

Puslapyje taip pat išvardinta 20 esamų ir būsimų vietų, į kurias patenkant reikės galimybių paso. Dalis jų yra neaptartos Vyriausybėje ir išgalvotos.

Galimybių pasas startavo šią savaitę. Jį turintiems žmonėms leidžiama grįžti į kontaktinį darbą, lengviau lankytis renginiuose, kavinėse, sporto klubuose.

Iniciatyvos šalininkai teigia, kad jis padės sumažinti nuostolius verslui, leidžiant plačiau atverti dalį veiklų. Kritikai teigia, kad tokia tvarka nepagrįstai diskriminuoja dalį žmonių.

M.Samkaus teigimu, iki šiol galimybių pasą atsisiuntė apie 230 tūkst. žmonių.

Šį dokumentą gali gauti pasiskiepiję nuo koronaviruso, imunitetą įgiję po persirgimo, taip pat gavę neigiamą koronaviruso testą.

Nuoroda į interneto svetainę feisbuke pasidalijo prieštaringais pareiškimais sveikatos temomis pagarsėjęs verslininkas Ugnius Kiguolis. Su juo 15min susisiekti kol kas nepavyko.

Internetinių domenų paieškos sistema who.is tinklalapyje skelbia, kad klaidinantį elektroninį adresą gegužės 21 dieną įregistravo U.Kiguolis ir organizacija „Esolutions“, Lietuvoje geriau žinoma kaip UAB „Elektroniniai sprendimai“.

15min nuotr./Who.is informacija apie tinklalapį gpasas.it
15min nuotr./Who.is informacija apie tinklalapį gpasas.it

Rekvizitai.lt duomenimis, šią įmonę valdo Jurgita Kiguolė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius