-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 31

Registrų centro darbuotojai Druskininkuose gyvena kaip karaliai – kurorto padalinyje įrengti net kambariai su lovomis

Kovoti su pinigų taškymu Registrų centre pasišovusiam laikinajam vadovui Vaidui Valikoniui greičiausiai teks gerokai paprakaituoti – aiškėja vis daugiau garbės šiai įstaigai nedarančių faktų. Šimtus tūkstančių eurų kainavusiame Registrų centro padalinio Druskininkuose pastate, kur tedirba trys darbuotojai, įrengti poilsio kambariai, o dviejuose iš jų stovi miegamojo lovos. Kam reikia tų kambarių, dabar niekas paaiškinti negali, tačiau dievagojamasi, kad nuo pat pastato įrengimo šiais kambariais esą niekas nesinaudojo.
Registrų centro pastatas Druskininkuose
Registrų centro pastatas Druskininkuose

Apie milžinišką netvarką Registrų centre praėjusią savaitę prakalbo laikinasis įstaigos vadovas V.Valikonis, rengiantis centrą didelėms permainoms.

Kaip pirmadienį 15min nurodė Registrų centro atstovė spaudai Kristina Petrošienė, Registrų centro Alytaus filialo Druskininkų skyriaus darbuotojai į naujai pastatytą pastatą persikėlė 2009 metais, jis atsiėjo maždaug 834 tūkst. eurų.

Registrų centro pastatas Druskininkuose
Registrų centro pastatas Druskininkuose

„Pastatas buvo pradėtas statyti tuomet, kai kartu su NŽT (Nacionaline žemės tarnyba, – red.past.) buvome įspėti dėl nutraukiamos nuomos sutarties ir iškraustyti iš nuomojamų senų patalpų. Panaudai buvo skirtas nedidelis sklypas, kuris buvo panaudotas pastato statybai“, – teigė atstovė spaudai.

Tuo metu filiale dirbo 6 darbuotojai, dabar – perpus mažiau.

473 kvadratinių metrų plote yra klientų priėmimo salė, 4 personalo kabinetai, posėdžių salė, 120 kvadratinių metrų plotą Registrų centras nuomoja notarams, na, o trečiajame pastato aukšte įrengti 3 poilsio kambariai, dviejuose iš jų pastatytos lovos.

Registrų centro pastatas Druskininkuose
Registrų centro pastatas Druskininkuose

„Tuose kambariuose niekas niekada nebuvo apsistojęs, negyveno ir negyvena, jie nebuvo nuomojami ar apskritai naudojami. Statant pastatą buvo planuota jį naudoti Registrų centro mokymų centro įrengimui ir kitoms centro administracinėms reikmėms“, – teigė K.Petrošienė.

Ji pridūrė, kad yra svarstoma galimybė šį pastatą ateityje efektyviai panaudoti Registrų centro veiklai.

Kituose kurortuose, anot atstovės spaudai, kuriuose yra centro skyriai, panašaus tipo patalpų nėra įrengta.

Registrų centro pastatas Druskininkuose
Registrų centro pastatas Druskininkuose

Registrų centro Alytaus filialo, kuriam priklauso Druskininkų skyrius, direktorius Mečislovas Borevičius 15min taip ir nesugebėjo paaiškinti, kam kurorte esančiame skyriuje reikėjo įrengti patalpas, skirtas poilsiui.

Jis tikino, kad dėl šio pastato įrengimo sprendė centrinė Registrų centro būstinė, tačiau iš Vilniaus į Druskininkus niekas esą niekada poilsiauti nevyko, tad kambariai su lovomis nebuvo naudojami.

– Ketvirtadienį Registrų centro naujasis laikinasis vadovas pranešė, kad Druskininkų skyriuje, kur dirba trys darbuotojai, yra dviejų aukštų pastatas su miegamaisiais kambariais. Gal jūs žinote, kaip jie atsirado?15min paklausė M.Borevičiaus.

– Tie kambariai atsirado su pastato pastatymu, ir tiek. Ten neįrengta niekas, atvirai šnekant. Niekas neįrengta. Ten įrengta tik posėdžių salė ir ten kokius kelis kartus vyko gamybiniai pasitarimai. Ir viskas.

– Bet iš tų nuotraukų, kurias mes turime, matyti, kad ten yra dvigulė lova.

– Tai yra ten tos lovos. Pastatas pastatytas, tai tie baldai ten buvo atvežti viso pastato. Ir lovos, aišku, nes buvo užsakyta pagal pastato projektą, suprantat? 2009 m. Ir jos stovi apdulkėjusios visos. Niekada jos nebuvo užtaisytos, ten kambariai nevalyti, nes jie niekam nereikalingi.

Ir lovos, aišku, nes buvo užsakyta pagal pastato projektą, suprantat? 2009 m. Ir jos stovi apdulkėjusios visos.

O posėdžiai ten posėdžių salėje vyko. Registrų centras, kiek aš žinau, planavo ten daryti savo profesionalams mokymų bazę. Buvo tokie dalykai, tai tai ir buvo daroma. Tik aš nežinau, kodėl, atvirai šnekant, ten tie miegamieji. Atvirai šnekant, jie ten niekam nereikalingi. Jūs įsivaizduokit, yra kambariukas, yra sofa su lova. Ir greta koridoriuje yra tualetas. Tai kas čia baisaus?

– Na, atrodo taip, kad į Druskininkus tada gali atvažiuoti žmonės iš Registrų centro pailsėti.

– Tikrai taip nebuvo. Nė vieno sykio. Taip niekas nedarė. Viso labo ten yra toks kambarys, kur galima būtų kažką daryti, gal vienas. O kiti tai... Ten lovos netgi nesurinktos.

– Bet kam tada tiek ploto, tų miegamųjų ir salių tam pastate, jeigu ten tik trys darbuotojai?

– Kodėl taip projektavo, tai aš neturiu supratimo. Pas mane, kaip vietinį administratorių, tai niekas neklausė, kaip projektuoti. Tais metais valstybė sunkiai, bet suteikė mums 6 ar 7 arų žemės sklypą su panauda ir toliau Druskininkų projektavimas buvo labai sudėtingas, su tam tikrais reikalavimais. Projektuotojai ilgai važinėjo, derino, kiek žinau. Mes iki tol turėjome patalpas sename mediniam name, kuris sulūžo, sukiužo ir mums liepė išsikelti. Ten dirbo šeši žmonės ir dar žemėtvarkininkai. Tai mes su nacionaline žemės tarnyba į šitą naują pastatą ir išsikėlėme. Na, ir viskas.

– Tai kodėl tada jis toks didelis?

– Todėl, kad tokie buvo reikalavimai tiems projektuotojams. Statyti tą pastogę, kur dabar yra ta posėdžių salė. Na, Druskininkai, žinote.

– Bet tas pastatas net iš šono atrodo kaip rekreacijai skirtas, o ne valstybės įstaigai. Ar ne taip?

– Todėl, kad tokie reikalavimai buvo. Tas lenteles kalti.

– Kieno reikalavimai?

– Architektūros gal? Neturiu supratimo. Aš nedalyvavau tame procese, sakau. Viską centrinė būstinė darė. Aš viso labo dirbu su klientų aptarnavimu. Aš džiaugiuosi, kad ten yra gera salė, kad gali žmogui vietoj viską apmokėt, nereikia niekur lakstyti. Ten žmonių netoli šimto per dieną aptarnaujame. Labai džiaugiuosi, kad ten viskas gerai ir efektyvu.

– Bet tiek žmonių, kiek dabar ten dirba, tai ir gyvent tame pačiame pastate galėtų?

– Jeigu įvyktų kokie organizuoti mokymai, nežinau, tai ar darbuotojai, ar mokytojai galėtų.

– Bet mokymai ten niekada nevyko?

– Nevyko. Žinote, gi reikalinga įranga mokymams būtų. Ir kompiuteriai, ir viskas. Tai nebuvo įsigyti, o pasitarimai vyko.

– Tai tiesiog nenaudojamos tos patalpos?

– Tikrai nenaudojamos. Dedu savo galvą, šitą žinau.

– O tai kiek tų kambarių ten yra?

– Trys. Trys kabinetukai mažiukai.

– Aš tai mačiau nuotrauką su dvigule lova, tai man ten į kabinetą nelabai panašu.

– Tai kur aš tą lovą dėsiu? Kur ją man reikėjo dėt? Išvežt kur nors? 2009 m., kai statė statinį, viskas buvo nurodyta, kokie baldai, kokia įranga reikalinga tam skyriui. Viskas buvo suprojektuota, padaryta. Trys kabinetai numatyti toj palėpėj, tai aš tas lovas ten ir padėjau, kur aš jas dėsiu. Kartu su ta statyba buvo numatyti darbo stalai, kėdės ir trys lovos.

– Tai centrinė būstinė sprendė, kad reikia tų miegamųjų?

– Centrinė būstinė ir statė, ir sprendė, ir aptarinėjo.

– Bet patys irgi neatvažiuodavo ten pabūt?

– Ne, tikrai ne. Yra patogiau, tai kam? Lipti kažkur. Antras momentas, kad visi saugomi statiniai. Nacionalinė žemės tarnyba sėdi, Registrų centras, na, paprastai neįeisi. Turi būti saugoma, prižiūrima. Tai ten nepatogu.

– Tai gal kaip tik saugu, patogu? Nuo požiūrio priklauso?

– Man tai geriausia namie.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius