2019 05 21

Reklamos triukai: I.Šimonytė dėmesio siekia pasitelkusi oponento vardą

Artėjantis antrasis prezidento rinkimų turas verčia kandidatų komandas ieškoti įmantrių būdų patraukti rinkėjų dėmesį. Pavyzdžiui, Ingrida Šimonytė „Google“ paieškoje reklamuojasi naudodamasi oponento vardu.
Gitanas Nausėda ir Ingrida Šimonytė
Gitanas Nausėda ir Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Paieškos sistemoje ieškodami kandidato Gitano Nausėdos, pirmuoju pasiūlymu galite pamatyti klaustuku palydėtą ekonomisto pavardę bei pasiūlymą vietoj G.Nausėdos rinktis jo oponentę.

15min nuotr./I.Šimonytės kampanijos reklama
15min nuotr./I.Šimonytės kampanijos reklama

Tiesa, tokį rezultatą pamatys ne visi, o atitinkantys reklamos užsakovų nustatytus amžiaus, gyvenamosios vietos ir kitus kriterijus.

G.Nausėdos rinkimų štabo vadovas Aistis Zabarauskas patvirtino, kad apie oponentų reklamą yra žinoma, tačiau nesureikšmino jos įtakos rinkėjams.

„Mes žinome apie tą reklamą. Pamatę nusišypsojome, pagalvojome apie partinius pinigus ir neketiname nieko daryti. Tai yra smulkmena. Taip, ji turi kažkokį poveikį, bet lyginant su bendru politiniu kontekstu tai yra smulkmena“, – 15min sakė A.Zabarauskas.

Tuo tarpu I.Šimonytės štabo komunikacijos vadovė Giedrė Balčytytė buvo lakoniška ir pareiškė, kad kiekvienos rinkimų kampanijos tikslas – reklamuoti savo kandidatą.

Pamatę nusišypsojome, pagalvojome apie partinius pinigus ir neketiname nieko daryti, – sakė A.Zabarauskas

„Kaip ir visų kampanijų, pagrindinis uždavinys yra kuo daugiau rodyti savo kandidatą. „AdWords“ reklamos kūrybinio sprendimo esmė – pasiūlyti pasidomėti kita kandidate kaip alternatyva“, – atsakyme 15min rašė G.Balčytytė.

Dėl vietos S.Daukanto aikštės rūmuose besivaržantys kandidatai buvo surėmę ginklus dėl išlaidų reklamai. I.Šimonytės štabas suabejojo, ar G.Nausėdos komanda turi pakankamai lėšų kampanijai finansuoti. O pastarojo atstovai kalbėjo pamatę tikrąjį I.Šimonytės veidą, kuomet jos kampanijai TS-LKD paaukojo 330 tūkst. eurų. Daugiau apie tai – čia.

Pakartotinis balsavimas prezidento rinkimuose vyks gegužės 26 d., kartu su rinkimais į Europos Parlamentą. Išankstinis balsavimas prasidėjo gegužės 20 d. ir tęsis iki gegužės 24 d.

Pirmajame prezidento rinkimų ture I.Šimonytė ir G.Nausėda surinko kone vienodą balsų skaičių. Konservatorių iškeltą kandidatę palaikė 446,7 tūkst. Lietuvos piliečių, o ekonomistui atiteko 441,3 tūkst. balsų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius