-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 17

Rektorių ir mero kėdėse - studentai

Antradienį minimą Tarptautinę studentų dieną Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ir Lietuvos žemės ūkio universiteto (LŽŪU) rektorių, prorektorių ir kitų padalinių vadovų kėdes užims studentai.
VDU rektorius su interesanse
Tarptautinę studentų dieną VDU rektoriaus pareigos studentui perleidžiamos antrus metus. Nuotraukoje - pernai metų "rektorius" su interesante / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

VDU ši tradicija pradėta pernai. Tuomet studentas pirmą kartą dienai perėmė universiteto valdžią į savo rankas. Šiemet konkursą eiti šias vienadienes pareigas laimėjo VDU Taikos bendrabučio pirmininko, Baltijos regiono studijų magistranto Jono Gajausko komanda.

„Trokštame išmokti ir nuveikti kuo daugiau – ne tik įsiklausyti į interesantų pasiūlymus, bet ir patys generuoti idėjas. Daug dirbsime prie VDU „Taikos“ bendrabučio vizijos – norime, kad po renovacijos jis virstų kuo jaukesne ir šiuolaikiškesne, studentų poreikius atitinkančia erdve“, - pasakojo laikinai rektoriaus postą užimsiantis J.Gajauskas.

Dirbs be kostiumų

Laikinojo rektoriaus darbotvarkėje be susitikimų su studentais, fakultetų darbuotojais, rektorato posėdžių, yra ir pietūs su „Erasmus“ mainų programos studentais iš užsienio. Aplankyti vienos dienos universiteto vadovus galės visi norintys: VDU rektorato pastato (K. Donelaičio g. 58) durys visą dieną bus atviros pasiūlymų ar klausimų turintiems interesantams ar tik norintiems apsižvalgyti. Tuo metu tikrieji universiteto vadovai dirbs įprastu darbo režimu, tik ne savo darbo vietose.

Nors ir užėmę svarbius postus, laikinasis rektorius ir jo komanda žada nevaržyti savęs kostiumais. „VDU – laisvas ir liberalus, tai simbolizuos ir neoficiali mūsų apranga“, - sakė J. Gajauskas.

Kaip ir pernai, laikinąjį VDU rektorių išrinko VDU Studentų atstovybės valdyba. Šių metų konkurse dalyvavo trys varžovai, parengę savo idėjų bei preliminarios darbo programos paketą.

Bendrabučio languose – „Žalgiris“

J.Gajausko komanda jau trečius metus organizuoja ir „Taikos“ bendrabučio studentus suvienijančią akciją, kurios metu bendrabutis tampa aukščiausia švieslente Kaune. Seniau pastato languose buvo įžiebti žodžiai „Taika“ ir „Studentai“, o šiemet lapkričio 17 d. 20.30 val. langų mozaikoje nušvis žodis „Žalgiris“.

„Šioje komandoje žaidžia arba yra žaidęs ne vienas ne vienas VDU studentas. Į renginį pažadėjo atvykti Adas Juškevičius, Žygimantas Janavičius bei Siim-Sander Vene, galbūt sulauksime ir daugiau „Žalgirio“ žaidėjų“, – sakė J.Gajauskas.

Rektoriaus ir prorektorių kėdę studentai užims ir LŽŪU. Vienos dienos projekte „Leiskite pabandyti“ studentai galės „pasimatuoti“ universiteto vadovų aplinką, dirbti jų darbus: susipažinti su dokumentais, dalyvauti pasitarimuose, susitikimuose. Tiesa, kaip ir VDU, taip ir LŽŪU studentai negalės pasirašyti jokių dokumentų.

Universitetai – šiemet ne vieninteliai, kuriuose Tarptautinę studentų dieną svarbius postus užims studentai. Vienai dienai savo pareigas studentui perleido ir Kauno miesto meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius