Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2016 10 03

Remigijus Šimašius suskaičiavo viščiukus: feisbuke pristatė darbus ir planus

Vilniaus meras Remigijus Šimašius nelaukdamas metų pabaigos pristatė, ką miesto savivaldybė nuveikė šiemet ir ką planuoja kitiems metams. Spalio pradžia atrodytų keistas laikas, jei neartėtų rinkimai – R.Šimašius pats į Seimą nekandidatuoja, tačiau vadovauja pastaruoju metu sunkius laikus išgyvenančiam Liberalų sąjūdžiui, tad pasigirti vienu kitu nuveiktu darbu dabar pats metas.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Dainiaus Cuberos nuotr.

Viščiukus reikia skaičiuoti rudenį. Tokia liaudies išmintimi vadovavosi R.Šimašius, svarbiausius jau nuveiktus šiemet darbus ir kitų metų planus pristatęs vos prasidėjus spaliui, kai iki metų pabaigos dar turime beveik tris mėnesius. O iki Seimo rinkimų štai vos kelios dienos.

Pristatė feisbuke

„Toks laikas pasirinktas, nes ruduo – viščiukų skaičiavimo (šių metų padarytų darbų apibendrinimo) metas ir kitų metų biudžetinio ciklo pradžia. O jeigu ši transliacija ką nors paskatins balsuoti už Liberalų sąjūdį sekmadienio rinkimuose, tai Duok Dieve“, – apie pasirinktą laiką po tiesioginės transliacijos socialiniame tinkle „Facebook“ pasakė R.Šimašius.

Juokais R.Šimašius neretai yra vadinamas „feisbuko meru“, tad ir šįkart savotiškai patvirtino šį vardą – nuveiktus ir planuojamus darbus pristatė ne surengdamas spaudos konferenciją, o tiesioginėje transliacijoje socialiniame tinkle. Po darbų ir planų pristatymo meras atsakė ir į klausimus, kuriuos visi norintys galėjo užduoti taip pat „Facebook“.

Vardydamas jau nuveiktus šiemet darbus, R.Šimašius pirmiausia akcentavo, kad beveik jau pavyko sureguliuoti savivaldybės skolą, o ir miestas nepaskendo šiukšlėse – buvo tvarkomas, šienaujama žolė ir t.t.

Pirma tema – darželiai

O šių metų pasiekimai, mero teigimu, išties dideli. Pradėjo jis nuo savivaldybės darželių, kuriuose sukurta 713 naujų vietų vaikams, 100 eurų kompensacijos skatina plėsti privačius darželius, bendra laukiančiųjų vietos darželiuose eilė sutrumpėjo net 3 tūkstančiais. Kitąmet žadama dar tūkstantį naujų vietų, jeigu savivaldybė įgyvendins sumanymą įrengti modulinius darželius. 17 mokyklų ir 7 darželiai šiemet buvo renovuoti.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Remigijus Šimašius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Remigijus Šimašius darželyje

Technika burzgė ir remontuojant įvažiavimus į daugiabučių namų kiemus (suremontuoti, anot mero, 443 įvažiavimai, kitąmet planuojama dar apie 550), nutiesti 9 km naujų šaligatvių (kitąmet planuojama 13 km), suremontuota dar 3 km.

Nauja asfalto danga padengė 34 km Vilniaus gatvių. Anot R.Šimašiaus, galbūt ne visi tai pastebi, kadangi dalis šių gatvių yra gyvenamuose rajonuose, atokesnėse miesto vietose. „Aš kartais paklausiu, kada buvote Panevėžio gatvėje? Galbūt jau labai seniai, tačiau ir ten žmonės gyvena“, – kalbėjo meras.

Griaus tvorą, valys sniegą

Paminėti ir naujai kuriami skverai (šiemet pradėta tvarkyti 10 skverų, dar tiek pat planuojama kitąmet), 20 atnaujintų sporto aikštelių (kitąmet planuojama rekonstruoti dar 25), planus sutvarkyti 40 vaikų žaidimų aikštelių.

Statybų inspekcija iki vasario pabaigos davė laiko nuardyti nelegalią tvorą tiems, kurie ją pastatė. Jeigu to nebus padaryta, mes jau kovo 1–2 dienomis imsimės griauti patys, – žadėjo meras.

Mieste, pasak mero, dygsta nauji suoliukai (pastatyti 58) ir šiukšliadėžės (67), baigiama tvarkyti prieš 50 metų išbetonuota Neries krantinė, kurioje kitąmet jau tikimasi imtis naujų darbų, tarkim, poilsio zonų kūrimo ir pan.

Palei Nerį drieksis ir naujas dviračių takas. R.Šimašius viešai pažadėjo, kad jau kovo pirmosiomis dienomis bus griaunama viena iš nelegalių tvorų, stovinčių ant valstybinės žemės Žvėryne, kur turi būti dviračių takas.

„Statybų inspekcija iki vasario pabaigos davė laiko nuardyti nelegalią tvorą tiems, kurie ją pastatė. Nežinau, kodėl to laiko duota tiek daug, bet jeigu to nebus padaryta, mes jau kovo 1–2 dienomis imsimės griauti patys“, – žadėjo meras.

Naujiena dviratininkams šiemet yra ir tokia, kad žiemą ketinama valyti užsnigtus dviračių takus važinėjantiems šaltuoju metų laiku.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nelegali tvora Žvėryne
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nelegali tvora Žvėryne

Senamiestis, Vilniaus mero teigimu, turėtų būti draugiškesnis pėstiesiems ir dviratininkams. Paklaustas apie Vilniaus ir Vokiečių gatvių rekonstrukciją R.Šimašius papasakojo apie kuriamą Vilniaus senamiesčio pėsčiųjų žiedą, kuriuo galima būtų apsukti visą senamiestį. Šiuo metu remontuojamos Vilniaus ir Bokšto gatvės irgi sudarys dalį to žiedo, Vokiečių gatvės rekonstrukcijos dar esą teks palaukti.

Dar viena problema Senamiestyje – automobilių tranzitas. Meras tikino, kad su policija yra derinama, jog atsirastų daugiau kelio ženklų, įspėjančių, kad tai gyvenamoji zona, kurioje ribojamas greitis. „Kitas dalykas – ne visi laikosi tų ženklų. Kitą savaitę susitiksiu su naujuoju Vilniaus apskrities policijos vadovu, aptarsime, kad būtų užtikrinta ir tinkama kontrolė. Nes, tarkim, Stiklių gatve vaikšto daug vilniečių ir turistų, tačiau dalis vairuotojų nesilaiko ribojimo ir važiuoja šia gatve“, – kalbėjo meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius