Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 19

Remigijus Žemaitaitis Rolandui Paksui viešai rėžė tiesą į akis: „Tai gal ir žmogžudystę suorganizuosit?“

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys, Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Remigijus Žemaitaitis partijos kongrese šeštadienį pareiškė nepritariantis organizuojamiems protestams prie prokuroro namų ir Rolando Pakso pozicijai kritikuoti dabartinę Lietuvos valdžią taip, lyg „tvarkiečiai“ patys joje nedirbtų. Taip pat jis pasipiktino Seimo nario Valdo Vasiliausko pasisakymu esą „tvarkiečiai“ yra ubagų partija.
Remigijus Žemaitaitis
Remigijus Žemaitaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kolegos, jūs ką – ubagai esate? Skurdžiai esate? Ar dvasiniai ubagai esat? Iki kokio lygio mes dabar ritamės, jei taip kalbame? O tai kalba žmonės, kurie strategiją kuria“, – pradėjo šokiruojančią kalbą partijos kongrese R.Žemaitaitis. 

Man yra gėda, kad po trejų metų darbo komitete ir darbo Seime buvau sulygintas kaip šūdas su kažkokia krūva, – rėžė R.Žemaitaitis.

Jis tęsė, kad pasisakyti išprovokavo partijos rinkimų štabo vadovo, Seimo nario Valdo Vasiliausko pareiškimas, esą partija pati turi kurti įvykius. 

„Tai ką, gerbiamieji, vieną įvykį ką tik sukūrėme – piketą prie prokuratūros. Kitą įvykį, ką, organizuosime vieną kitą žmogžudystę, kaip Klonio gatvė suorganizavo, ir eisime per visą Lietuvą šnekėdami apie teisingumą?“ – retoriškai klausė R.Žemaitaitis. 

Jis tikino, kad „Tvarka ir teisingumas“ gyvuoja jau keturiolika metų, turi savo ideologiją ir savo rinkėją, todėl negalima visko imti ir išbarstyti. 

„Nejaugi mes, būdami trejus metus valdančiojoje daugumoje, o šiandien išgirdau – visi kalbėjo – varome ir varome ant valdžios, dedame ir dedame ant valdžios. Aš trejus metus esu Ekonomikos komiteto pirmininkas. Trejus metus dirbu Seime, registruoju projektus“, – pyko R.Žemaitaitis. 

Jis tikino, kad „Tvarka ir teisingumas“ dirbo, kad būtų apribotos galimybės bet kam imti greituosius kreditus, o šiandien turėtų kalbėti apie pagalbinio apvaisinimo įteisinimą. 

„Bažnyčios bijome? Rykštės bijome? Nubaus kažkas, kažkas kažką ne taip pasakys?“ – klausė partiečių R.Žemaitaitis. 

Tuo tarpu, jei norima tik menkinti visą trejų metų darbą ir lietį tulžį ant valdžios, pasak R.Žemaitaičio, reikėtų pirmiausia išeiti iš valdančiosios koalicijos. 

„Tai susirinkime manatkes ir dinkime lauk iš viso. Tada pranešimas šiandien turi būti toks: partija „Tvarka ir teisingumas“ pasitraukia iš valdančiosios koalicijos, nes viskas yra blogai, ką mes padarėme. Ponai, susiimkime ir padarykime. Taip, įvykis tada įvyksta šičia, bet ne piketais prie prokuratūros ir prezidentūros. Ne čiūčelų iškabinimu“, – kalbėjo R.Žemaitaitis. 

Tuo tarpu, jei partija nenusiteikusi pradėti vertinti savo darbų ir nori tik vaidinti auką, R.Žemaitaitis sako, kad jam su ja ne pakeliui. 

„Jeigu mes taip einame, aš tikrai prašau kongreso: išbraukite mane iš sąrašo vienmandatėje Žemaitijos apygardoje, iš partijos kandidatų sąrašo į Seimo narius. Man yra gėda, kad po trejų metų darbo komitete ir darbo Seime buvau sulygintas kaip šūdas su kažkokia krūva“, – rėžė R.Žemaitaitis. 

Toliau kalbėdamas Seimo narys pabrėžė, kad partijos kandidatai negali būti nuleidžiami iš viršaus, o kiekvienas turi būti reitinguojamas, nes dabar sąraše atsirado bent dvidešimt žmonių, kurių jis, būdamas partijos pirmininko pavaduotoju, prezidiumo nariu, nėra niekada  girdėjęs. Jo kalbą lydėjo gausūs plojimai. 

Vėliau kalbėdamas su 15min R.Žemaitaitis sakė kalbėjęs rimtai ir esąs pasiryžęs trauktis iš partijos, jei ji toliau judės tokiu keliu. 

Pasak jo, svarbiausias reikalavimas partijai, kad būtų normaliai reitinguojamas bent pirmasis kandidatų sąrašo dešimtukas ir jame būtų bent du jaunimo atstovai, o perbėgėliai iš žlugusio „Drąsos kelio“ automatiškai jame vietos neturėtų. 

Apie savo reikalavimus su partijos vadovybe R.Žemaitaitis žada kalbėtis balandžio pradžioje, kai grįš iš dvi savaites truksiančių komandiruočių.

Generalinė prokuratūra yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl „tvarkiečių“ Kęsto Komskio, Petro Gražulio ir Valdo Vasiliausko organizuoto piketo prie prokuroro Irmanto Mikelionio namų, kuris traktuojamas kaip spaudimas bylą tiriančiam prokurorui. Dėl Seimo narių veiksmų įvertinimo išvados prašoma ir Seimo etikos sargų.

Piketas prie prokuroro namų, kuriuose gyvena jo nepilnamečiai vaikai ir žmona, buvo surengtas po to, kai prokuroras I.Mikelionis spaudos konferencijos metu pateikė žurnalistams glaustą informaciją apie jo vadovaujamo departamento prokuroro kontroliuojamą rezonansinį ikiteisminį tyrimą, kuriame R.Paksas apklaustas specialiojo liudytojo statusu, o "Lietuvos ryto" savininkui Gedvydui Vainauskui pareikšti įtarimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius