-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 02 03

Rima Baškienė apie Ramūno Karbauskio sprendimą: tai mums buvo netikėta

Lietuvos Valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovė, Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė sako, kad partijos lyderis Ramūnas Karbauskis prieš nuspręsdamas palikti Seimo Kultūros komiteto pirmininko bei frakcijos seniūno pareigas su partijos kolegomis nesitarė.
Rima Baškienė, Ramūnas Karbauskis
Rima Baškienė, Ramūnas Karbauskis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Savo sprendimą R.Karbauskis paskelbė po Kaune įvykusio partijos tarybos posėdžio.

„Kiekvienas žmogus turi savo apsisprendimą, savo matymą, o jis, kaip partijos vadovas, tikriausiai vertino būsimą laikotarpį – ateinančių Seimo rinkimų. Aišku, tai mums buvo netikėta. Mes sužinojome tai tarybos posėdžio metu, iki tol jis mums nebuvo apie tai užsiminęs“, – 15min sekmadienį pasakojo R.Baškienė.

Ji pabrėžė, kad toks yra R.Karbauskio noras, o toliau turės būti atitinkami LVŽS frakcijos ir Seimo sprendimai.

Pasak pašnekovės, pagal Seimo statutą, seniūną renka frakcija.

„Tai reiškia, vis tiek mes turėsime atlikti tuos demokratinius procesus, kurie reikalingi. Išgirdę, kad tarybos posėdyje R.Karbauskis išreiškė tokią poziciją, na, manau frakcija supras tikslus ir norą veikti daugiau paliekant atsakomybę kitiems kolegoms“, – kalbėjo ji.

Tarybos posėdžio metu R.Karbauskis, anot jos, teigė, kad per trejus su puse metų ir kiti frakcijos nariai įgijo patirties.

Pasak R.Baškienės, kalbant apie komiteto pirmininko poziciją, taip pat bus atliekamos procedūros, aprašytos Seimo statute.

Pagal statutą, komiteto pirmininką renka komitetas, tačiau jį turi patvirtinti Seimas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

Paklausta, ar R.Karbauskio sprendimas trauktis iš komiteto vadovų neatrodys kaip noras apleisti sritį, kurią politikas labai akcentavo, R.Baškienė teigė nenorinti su tuo sutikti.

„Jam kultūra visada buvo svarbu, tai nėra vien tik žodžiai, tai – veiksmais įrodytas dalykas“, – teigė politiko bendražygė ir pabrėžė, kad jis yra nemažai investavęs į kultūrą, į knygų leidybą, festivalius, teikęs paramą autoriams.

R.Karbauskis šeštadienį pareiškė, jog jo sprendimas jokiu būdu nereiškia atsitraukimo. Į pasirengimą rinkimams koncentruotis ketinantis R.Karbauskis sakė, kad esminiai šios kadencijos įstatymų pakeitimai arba priimti, arba parengti priėmimui.

„Dabar galiu susitelkti į tai, kas tampa svarbiausiu uždaviniu šių rinkiminių metų laikotarpyje – paklausti žmonių, ar jie nori, kad mes tęstume pradėtus darbus“, – feisbuke savaitgalį rašė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius