-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 09 09

Rinkimai 2020: LSDDP savo stiprybe laiko socialdemokratiškumą ir patyrusius kandidatus

Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP) teigia per šiuos rinkimus vienintelė atstovaujanti klasikinei socialdemokratijai ir turinti tokį patyrusių kompetentingų kandidatų sąrašą.
Gediminas Kirkilas, Linas Linkevičius
Gediminas Kirkilas, Linas Linkevičius / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

„Mūsų sąrašas yra bene stipriausias pagal kompetenciją“, – teigia „socialdarbiečių“ lyderis Gediminas Kirkilas.

Anot jo, LSDDP kandidatų į Seimą sąrašo pirmajame dešimtuke yra septyni politikai, turintys darbo Vyriausybėje patirties, taip pat yra buvęs premjeras, buvęs europarlamentaras, trečdalis vietų skirta moterims.

G.Kirkilas sako, kad apie jų sugebėjimus kalba ir dabartinės valdžios pasiekimai, svarbiausias – atlaikyti COVID-19 pandemijos iššūkiai.

BNS pristato visų rinkimų dalyvių programines nuostatas, paskelbtas visuomenei naujienų agentūros BNS ir Vyriausiosios rinkimų komisijos surengtame spaudos konferencijų cikle.

Pagrindinė Lietuvos socialdemokratų darbo partijos žinia. „Mes einame su klasikine socialdemokratine programa, kuri atitinka Lietuvos realijas ir kuri, mūsų požiūriu, dabar labai svarbi, nes G.Palucko vadovaujami socialdemokratai akivaizdžiai nuėjo į dešinę pusę“, – tvirtina „socialdarbiečių“ lyderis.

Socialinė apsauga. LSDDP siūlo daugiau lėšų skirti socialinei apsaugai ir pasiekti Europos vidurkį, pertvarkyti socialinės paramos sistemą, plėsti socialines paslaugas, pritraukiant privatų kapitalą, didinti valstybės remiamų pajamų dydį, „nes šiandien egzistuojantis valstybės remiamų pajamų dydis 125 eurai neužtikrina minimalaus vartojimo poreikio dydžio, kuris yra 257 eurai“, skatinti socialinio verslo plėtrą.

Atlyginimai. Partija žada, kad vidutinis mėnesio darbo užmokestis kitos kadencijos pabaigoje būtų 2000 eurų, neapmokestinama minimali alga turėtų siekti 1000 eurų. Siūloma didinti vaiko pinigus, kad po ketverių metų jie sudarytų 150 eurų vaikui.

Mokesčiai. LSDDP norėtų mažinti maisto kainas, todėl siūlo 9 proc. pridėtinės vertėms mokesčio tarifą maisto produktams.

Sveikatos apsauga. „Socialdarbiečiai“ programoje akcentuoja greitesnį pacientų patekimą pas gydytojus, pacientų eilių mažinimą. Jie siūlo didinti įkainius už suteiktas sveikatos priežiūros paslaugas iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo. Partijos kandidatė parlamentarė Irena Šiaulienė tvirtino, kad padidinus įkainius, bus galimybė kelti atlyginimus gydytojams, slaugytojams.

Pramonė. Partija mano, kad reikia skatinti ne tik naujų technologijų įmonių kūrimąsi, bet ir vadinamosios tradicinės pramonės – maisto, baldų, tekstilės – plėtrą. „Socialdarbiečių“ kandidatas Kęstutis Daukšys sakė, kad valstybė turi padėti tokioms įmonėms plėstis į regionus ir ten kurti gerai apmokamas darbo vietas.

Rinkimų šūkis. „Solidari ir laiminga Lietuva“.

Kandidatas į premjerus. Sąrašo lyderis, dabartinis užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. „Tačiau turime ir daugiau kandidatų – tai K.Daukšys, Rimantas Sinkevičius, Zigmantas Balčytis“, – vardijo G.Kirkilas. Jis teigė, kad pats nepretenduotų į šias pareigas.

Tikisi gauti mandatų. LSDDP vadovai įsitikinę, kad partija įveiks 5 proc. rinkimų barjerą, be to, neabejoja, kad mandatų laimės ir vienmandatėse apygardose. „Turėsime didesnę frakciją nei turime dabar“, – sakė G.Kirkilas.

„Socialdarbiečiai“ Seime šiuo metu turi 11 atstovų.

LSDDP įkurta 2018 metų balandį, skilus Socialdemokratų partijai. G.Kirkilas ir dar dalis kitų įtakingų socialdemokratų nesutiko su partijos naujojo vadovo Gintauto Palucko inicijuotu socdemų pasitraukimu iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“. Pasitraukusieji iš G.Palucko vadovaujamų sociademokratų gretų įkūrė naują partiją ir Seime liko valdančiojoje koalicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius