Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 29

Rinkimų keistumai: Varėnos rajono Puvočiuose balsavo beveik 123 proc. rinkėjų

Rinkimai baigėsi, tačiau jų aptarimai tebevyksta. Vilniaus mero patarėjas Karolis Žukauskas socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo pastebėjimu, kad vienoje Dzūkijos rinkimų apylinkėje balsavo nei daug, nei mažai rinkėjų – 122,86 proc. Esą gal rinkimų naktį Puvočių kaime balsuoja net numirėliai. Tačiau, pasirodo, viskas kur kas paprasčiau.
Vilniečiai balsuoja antrajame Lietuvos prezidento rinkimų ture
Rinkimai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Čia matote Puvočių kaimelio Dzūkijoje kapinių vartus, kurie rinkimų naktį varstėsi bent 20 kartų. Jei Kūčių naktį kalba gyvuliai, tai rinkimų naktį Puvočiuose dedasi dar įdomesni dalykai – balsuoja net numirėliai. Jokio kito loginio paaiškinimo, kodėl Puvočių apylinkėje šį sekmadienį balsavo net 122,86 proc. registruotų rinkėjų, nerandu. O po rinkimų jau praėjo trys dienos, kasdien vis patikrinu, ar VRK nepataisė šio skaičiaus – jei nepataiso, vadinasi, kapinių versija išlieka realiausia“, – feisbuke rašė K.Žukauskas.

Komentuotojai puolė ieškoti priežasčių, kodėl tokie skaičiai galėjo atsirasti skaičiuojant aktyvumą.

Varėnos rajone esančių Puvočių rinkimų apylinkės pirmininkas Dalius Miškinis, paklaustas, kaip čia taip nutiko, šypsosi. Anot jo, jokių paslapčių ar stebuklų čia nėra, nebalsavo ir numirėliai.

Puvočių rinkimų apylinkės aktyvumas
Puvočių rinkimų apylinkės aktyvumas

„Sąrašuose yra tik 105 žmonės, tačiau su visais balsavusiais namuose, paštu ir visaip susidarė daug daugiau, kadangi galima buvo balsuoti iš kitų apylinkių. Čia Pamerkio kraštas, daug poilsiautojų, turistų, studentai praktiką atlikinėja. Iš šono, ne iš sąrašo balsavo 60 žmonių. Todėl ir gavosi, kad viršijome sąrašą beveik 30 žmonių, todėl ir procentalumas gavosi toks didelis“, – juokėsi D.Miškinis.

122,86 proc. matosi Vyriausiosios rinkimų komisijos pateiktoje Prezidento rinkimų ir rinkimų į Europos Parlamentą aktyvumo balsavimo dieną suvestinėje. Puvočių rinkėjai palaikė prezidento rinkimuose Gitaną Nausėdą, o EP rinkimuose – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Socialdemokratų partijos kandidatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius