Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 16

Riteriškas lenkų sveikinimas Lietuvai: kai kurios draugystės tęsiasi šimtmečius

Lietuva Vasario 16-osios proga gauna daugybę sveikinimų. Kaip ir priklauso per gimtadienį. Vienas iš jų, itin originalus, atkeliavo iš Lenkijos ir jau sulaukė nemažo populiarumo socialiniuose tinkluose. Juo noriai dalijasi lietuviai.
Lenkų sveikinimas lietuviams
Lenkų sveikinimas lietuviams

Šis sveikinimas akį traukia įspūdingu vaizdu ir nepriekaištinga lietuvių kalba, nors kalbėtojai – lenkai, tarsi nužengę iš viduramžių.

„Lietuvės ir lietuviai, Atkurtos Lietuvos Šimtmečio proga, siunčiame Jums geriausius linkėjimus nuo Jūsų kaimynų lenkų“, – sklandžiai lietuviškai vaizdo klipe kalba riterių ir damų drabužiais pasipuošę lenkai, stovėdami šalia Jano Matejkos garsiojo paveikslo „Žalgirio mūšis“ Nacionaliniame muziejuje Varšuvoje.

VIDEO: Lenkai sveikina lietuvius Vasario 16-osios proga

„Kai pykstamės, naudinga mūsų priešams. Kai bendradarbiaujame, esame stipriausi. Tegul 2018-ieji metai bus puiki proga džiaugsmingai kartu švęsti prie Nemuno ir Vyslos. Nuoširdžiausi linkėjimai!“ – filmuką baigia kaimynai lenkai.

Šis vaizdo klipą socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė tinklalapis niepodlegla.gov.pl, o tai yra oficialus Lenkijos Nepriklausomybės atkūrimo šimtmečio iškilmių kalendorius.

„Kai kurios draugystės tęsiasi metų metus. Kai kurios – net šimtečius. Yra bendrų džiaugsmo akimirkų, bet ir tylos laiko. O taip pat akimirkų, kai sprendžiama mūsų bendra ateitis. Tokia akimirka Lenkijai ir Lietuvai buvo Žalgirio mūšis, kuris sutvirtino tarpusavio ryšį. Lietuvai minint Valstybės atkūrimo šimtmetį palinkėkime savo kaimynams viso, kas geriausia!“ – rašoma šio neilgo filmuko pristatyme.

Filmas su sveikinimais sukurtas bendradarbiaujant Nacionaliniam muziejui Varšuvoje ir Lenkijos institutui Vilniuje. Klipo prodiuseris – „Niepodległa“ programos biuras Varšuvoje – tai oficialus Lenkijos Nepriklausomybės atkūrimo šimtmečio renginių organizatorius ir koordinatorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius